TeK_Cizgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba

Şimdi herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu varsayarak bir şey sormak istiyorum?

Herhangi bir web siteden Backlink almak için yorum yapıyoruz daha doğrusu anahtar kelimenizi yorumun içerisine yerleştiriyoruz.

Peki artı bir web sitesinden diyelim ki 50 tane kendi sitemizde konu var daha doğrusu 50 tane anahtar kelime bunu tek siteye toplu bir şekilde yapma durumunda sipama yol açar mıyız.

Araştırdığımız bulduğumuz Backlink alabileceğimiz sitede böyle bir şey uygulanmış olsak herhangi bir spama yol açar mıyız?

İşin özeti şu tüm anahtar kelimelerime aynı anda 50 tane makale farklı bir siteden ve aynı konundan ama siteler farklı olacak şeklide link almam spama yol açacak mı?
iyi akşamlar.
Öncelikle kağıt üstünde 1 siteden 50 farklı anahtar kelimeden sitenizin alt konularına link verebilirsiniz burda bir sorun yok ama sorunun ne olabileceğini size anlatayım.

Şimdi sitenin bir yaşı ve geçen zamanda gelişimi mevcuttur.
Atıyorum bu hafta 5 backlink kazanmışsınızdır diğer hafta 10 diğer hafta 15.
Kısacası sistematik bir artış olması gayet doğal. Siteniz tanınıyor be backlink sayısı artıyor.
Ancak sizin dediğiniz yöntemde şöyle bir sorun var.

1 hafta önce hiç backlink kazanmamış site bir anda 50 backlink kazanacak. Tabi bu 1 site diğer siteleride işin içine kattığınızda backlink sayınızda hızlı bir artış olacak fakat ilerleyen zmanda backlink alımınız bitince herşey eski haline dönecek. Google bu durumu çok rahat çözüyor ve spama girme durumunuz olabilir. Çünkü 5-5-5-5 şeklinde bir backlink kazanımı olan sitede bir anda 100-100-150 gibi artışlar normal değildir. Eğer illa backlink almak istiyorsanız bunu az az yapmanızı ve belirli aralıklarda gerçekleştirmenizi öneririm.

Gelelim 2. daha önemlisine!
Hocam para vereceksiniz ve tanıtım yazısı yazdıracaksınız veya o siteden link alacaksınız değil mi? İşte o linkler orada onsuza kadar kalmıyor. Para veriyorsunuz atıyorum 6 ay geçiyor o linkler kaldırılıyor. Şimdi neden kaldırıyor diye sorabilirsiniz. Bir kişi sitesine tanıtım yazısı aldıkça veya siteden link çıkışı verdikçe sitesinin güçü düşer. O yüzden 5 tanıtım yazısı yayınlamış bir siteden alacağınız tanıtım yazısı ile 200 tanıtım yazısı yayınlanmış olan tanıtım yazısı ve linkin kalitesi aynı olmaz. Zaten bu işi belirli sayıda yapan kaliteli sitelerde yazı fiyatları 500-1000 tl fiyatları bile bulabilir.
Bu yüzden site sahipleri bir noktadan sonra bu linkleri kaldırır hocam. Dışa link çıkışları istenilen bir şey değildir. En basiti en ucuz oyuncak ile ilgili adam bir yazı yazmıştır. Senin oyuncak siten vardır. O yazı ve aramada öndedir. O sana link verdiğinde sen o yazıda onun önüne geçersin. Yani tanıtım yazısı siteleri aşırıya kaçtıkça siteleri güçsüzleşir kaliteleri düşer. O yüzden emin olun ömür boyu tanıtım yazısı hikayesine inanmayın. Kesinlikle kaldırırlar.

Peki kaldırırlarsa ne olur? İşte ozaman %99 değil %100 spama düşersiniz. Atıyorum 20 siteden yazı aldınız zaman zarfında bu linkler kaldırıldığında bu link kayıpları sizi spama sokar çok geri sayfalara düşersiniz. O yüzden link almak çok tehlikeli bir olaydır.

Hacklink kullananları örnek alın linki basarsın site uçar coşar ama o linkler kalkınca o siteleri 500'de bile bulamazsın.

Link işi çok riskli bir iş çok iyi planlama yapmak lazım ve alınan yer çok önemli. Öyle 50-100 liralara link satan yazı satan kişilere asla güvenmeyin.
Bunun para ile de alakası yok aslında 1000 tl verince bile yazını kaldırmayacağının bir garantisi yok.

Bunları göze alıp çalışma yapın.
Yoksa dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz.