Öncelikle geçmiş olsun diyorum tüm mesajları okumaya çalıştım sizde de bir tutarsızlık var. İlk başta üflemedim demişsiniz sonra 1 kere sonra 2 kere üfledim demişsiniz. Önce kendinizden emin olmalısınız yargı yolu her daim açık. İtiraz edebilirsiniz.

Ancak kanun açık üfleme red edilirse, el koyma ve ceza işlemi uygulanır. Siz keyfi hareket ederseniz keyfi yaptırım da uygulanabilir. Yani bekçinin denetim yetkisi var toplum her ne kadar kabul etmese de. Size durmanız yönünde ikaz edildi ise riayet edersiniz. Özel durumlar dışında. Yani hatalar hata silsilesiniz doğurmuş. Sokakta olmanızın makul sebeplerini ve düşündüğünüz usulsüzlükleri belirtirseniz mahkeme uygun görürse iptaline karar verebilir. Yol kesme olayı çok ayrı bir olay kontrol çok ayrı bir olay.

Sizin olay biraz şu olaya benzemiş. Hani bu şey gibi ambulans sizin yakınınızı hastsnye götürüyor sizde onun peşinden araba ile gidiyorsunuz ve tüm hız ve trafik ihlallerini yaptıktan sonra yargıya başvuruyorsunuz. Yargı da hasta senin aracında değildi diyerek tüm cezanın onanmasına hükmediyor. Yani hatalar yapmışsınız. Umarım cezanız iptal olur.