Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıl 2017. Bir firmada tam zamanlı çalışıyorum. Eşim bir gün (hiç huyu değildir) iş yerime ziyarete geldi. Çıktım, yemek yedik vs. baba olacağımı söyledi. Hayatımda hiç o kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum.
Kısa zaman içinde bebek için beşik, oyuncak vs. bir çok masraf ettim. Özel bir hastanede sürekli kontrole gidiyorduk. Ek olarak yürüttüğüm birkaç işim vardı hepsini bıraktım haliyle ekonomik olarak sarsılmaya başladım ama çok mutluydum.
En sonunda bebeğin cinsiyetini öğrenmeye gittiğimizde, doktor düşüğün başladığını söyledi. Hiç hazırlıklı değildim. Yıkıldım... Açıkçası isyan ettim.
İşime faydalı olamayacağımı düşünüp ayrıldım. Artık tamamen işsizdim. Bunun yanında eşimin bir dizi ameliyat geçirmesi gerekiyordu bu yokluğun içinde. Onun moralini yüksek tutmak için extra alışveriş yapıyordum ve nihai olarak tükendim.
Cebimde son 10TL kalmıştı. Ankara'da ki Hacı Bayram Camii'ne gittim. Bekarken adetimdi, her canım sıkıldığında, moralim her bozulduğunda, oradaki banklardan rastgele birine oturur insanların koşuşturmasına bakardım.
O 10TL' yi de oradaki yardım kutusuna attım artık 5 kuruş param da yoktu. : )
Eve dönerken kayınvalidemi "bir şey lazım mı anne?" diye aradım.
Kola ve ekmek dediler.
Kola ve ekmek
Yürüyerek evimin olduğu yere kadar gittim -ki evimde kiraydı bu arada.
Kola ve ekmeği almadığımı unutup geri döndüm kapıdan. Yaklaşık 1,5km aşağıdaki bizim köy derneğine gittim belki biraz moral bulurum diye.
Köy derneğinin başkanıyla muhabbet ederken web sitesinin lazım olduğunu söyledi.
Ben hiç fiyat dahi vermeden, 3000TL parayı çıkarttı nakit olarak verdi.
Abi dedim işi yapmadık daha
Yaparsın köyünü değiştirecek değilsin ya dedi.
O an anladım ki bir şeyler benim kontrolüm dışında ilerliyor. Ama benimde biraz yürümem gerekiyor...

Ek: merak edenler olursa o düşükten sonra 3 düşük daha yaşadık. Şimdi aslan gibi bir yavrum var 1,5 yaşında.
Ekonomik durumum iyi sayılır çok şükür. İnsanlara yardımcı olmak içinde daha önce para kazandığım taktikleri ücretsiz paylaşıyorum.
Ve evimin bir köşesinde kola ve ekmek parası daima durur.

Allah yar ve yardımcınız olsun.
Çok çok teşekkür ederim üstadım, Allah acısını göstermesin, Allah hepimizin yardımcısı olsun