Merhabalar arkadaşlar 20 mart cumartesi günü evde otururken köpeğimin kaçtığını komşu arayarak söyledi. Saat 8:30 civarlarıydı köpeği aramak için çıktım fakat bulamadım o esnada iskelede ( eve yaklaşık 700 metre uzaklıkta) çalışan arkadaş arayarak senin köpek burda birilerine saldırcak diyerek beni aradı ve araca binerek o tarafa doğru gittim.

Bu arada saat 9:20 gibiydi ve köpeği alarak dönerken tam mahallenin girişinde bekçilerin yolu keserek araçları çevirdiğini gördüm fakat hiç bir şekilde ekip yada asayiş yoktu yaklaşık 7-8 kadar bekçi sadece çevirme yapıyordu. Sağa çekerek buyrun biraz daha ilerde durmamı ve beklememi söyledi bu arada araçta köpekte rahat durmayınca evim hemen 50 metre ilerde oraya köpeği bağlayıp döneyim dediğimde tavırları dövecek gibi bana köpeği vurdurma sağa çek bekle dedi.

Bende ileri evimin önüne aracımı koyarak tekrar döndüm ve gittiklerini gördüm mesafe maksimum 100 metredir. Sonrasında evimin önüne dönerken bekçilerle tekrar karşılaştık ve evim burası köpekte bağladım bakın gezmedim veya ihlal yapmak için çıkmadım dedim. Sonrasında trafik ekibi arayarak çağırdılar. Trafik ekibi alkol testi vs. yapmak istediğinde hiç bir şekilde bunu yaptırmayacağımı söyledim ve hastaneye götürürse ancak hastanede test verebileceğimi söyledim.

Bu durumda trafik ekibi ile münakaşa yaparken bekçiler ne bekliyoz alalım vs. gibisinden üzerime yürümeye devam ettiler. Trafik ekibi hastaneye falan götürmüyorum sanada en yüksek cezayı kesiyorum dediğinde itiraz edeceğimi belirttim ve cezayı kestiğinde imzalayıp teslim almadım.

Taksi çağırıp hastaneye gidip test vereceğimi yada araçla gideceğiimi söylediğimde çekici çağırarak park halindeki aracı çekti ve kim gelirse taksicide olsa yasal işlem yapacağını belirtti.

Bu durumda kendisi hastaneye götürmediği gibi gelen biriside götürürse yasal işlem yapacağını belirtti. Bugun baktığımda bana 8000 tl ceza yazdıldığını gördüm. Fakat çarşı caddesi yerine yasal çevirme yaptıkları baha şıkman caddesi üzerinde bana ceza yazdıkları görülüyor. Aradaki mesafe yaklaşık 5 km gibi bir mesafe.

Bu durumda ben cimere gerekli şikayeti 23 martta yaptım. Daha önce bu şekil ceza yiyen ve nasil bir müracaat yolu izlediğini anlatabilecek arkadaş varsa sevinirim.

Yine hukuk mahkemesinede itirazda bulunmam gerekiyormu ?