Arkadaşlar benim işyerime yakın bir yerde pazaryerinde arabaların kasalarında yatıp kalkan 5 çocuk anne baba suriyeli aile var. Çocuklar bu soğukta çıplak ayakla geziyorlar. Anne babası plastik topluyor. Üstlerinde adam akıllı mont dahi yok. Çocukların en büyüğü 11-12 yaşlarında ve arada geliyorlar yemek veriyoruz.
Muhtar ve belediye 10 gün sonra erzak getiririz vs demişler ama getirmiyorlarmış. Bu insanlara nasıl yardım bulabilirim? Veya kalabilecekleri bir belediye yeri vs var mıdır?
Şimdi para versekte yemek, erzak versekte geçici olacak hepsi. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Çocuklara çok üzüldüm.

Veya Bursa'da olupta elemana ihtiyacı olan var mı? Babasını annesini gönderelim. Babası inşaatçıymış orada

1. edit: ilçe belediyeyle görüştüm sadece yemek vs sağlayaibliriz büyükşehiri arayın dediler. Büyükşehiri aradığımda sosyal hizmetlere bağladı ancak yoğun olduğu için bağlanamadım dahilisini aldım.
son edit: bugün çocuğu sıkıştırdım. eve çıktık dedi erzak veriyolar dedi. Eve götür beni dediğimde amcama soruyim dedi. Sonra babaya çevirdi. Anlıyacağınız çocukları dilendiriyorlar iyi niyet sömürgesi ne diyim.