Türkologların kaderini değiştirecek olan yine Türkologlardır diyerek konuya gireyim

İyi bir ortalama ile mezun oldum, alese girdim +85 ales puanım ile yüksek lisansa kabul edildim, sonra sevdiği bir hocamı aradım dedim ki hocam orada işler nasıl yürüyor? Banu, kendini boş yere yıpratırsın, yüksek lisansını da hayatını inşa ettikten sonra yap dedi. Tabi bunda benim girişken mizacım ve otoriteye boyun eğmekte zorlanmam da etken. Velhasıl anam babam da bekliyor ki öğretmen olayım, dedim ki bir yıl da kpss için harcayayım ömrümden. Allah düşürmesin kurtlar sofrası, kafayı yedirtir insana. Dost arkadaş insan ne olduğunu unutturuyor. Stres tavan öyle böyle derken nadir kronik hastalığımın yanında bir de beynimde kist olduğunu öğrendim. Meğerse o kafamı duvarlara vurdurtan ağrı çok çalışmaktan değilmiş

Bitti mi bitmedi, bıraktım kpss falan kendimi 2 ay kapattım bir odaya. Sadece düşündüm, özelde çalışırım bir şekilde yolunu bulurum bir şey olur dedim. Bulduğum her yere başvuru yaptım. Defalarca görüşmeye gittim, sigortasız çalış diyene şükrederek döndüm. Öğretmen dediğin güzel olacak iyi iyi diye bakan kurum sahibi mi ararsın, 1000 liraya 10 saat çalış diyeni mi? Hepsinden vardı. Üniversite yıllarımdan beri de içerik yazarlığı yapıyordum, kendimce dedim ki işte bilgisayar başında olmayayım iyi bir işim olsun gücüm olsun. Masanın başından kalktığım gibi geri oturdum.

Aradan geçti 3 yıl, bugün kendime ait bir evim, yaşam alanım var( ev kira ama olsun

Kendi markamı inşa ettim, şirketimi kurdum ( henüz yeni) Yazıyorum, çiziyorum tüm mesaimi kendime yapıyorum. Büyük markalarla çalışıyorum. Çok keyifli bir iş hayatım oldu, bunu ben bile beklemiyordum.

Çok anlattım fakat lafın özü Türkolog kardeşim; kimseden sana yol açmasını bekleme, hedeflediğin olmuyorsa yeni yol aç. İşimiz zor Türkolog ne işe yarar ya da Edebiyat mezunu dediklerinde o sorunun karşılığını ben varlığımla doldurmayı başardığıma inanıyorum. Sen de yapabilirsin bu soruyu sorduysan şayet

Kafa şişirdiysem affola, çok içimden geldi anlatmak