hankmoody adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Jön Türkler imparatorluğun batmasında ki tek etken değil hocam, kaldı ki zaten batıyordu süreç hızlandı sadece. Örnek olarak avrupa reformlar yaparken osmanlı buna ayak uyduramamıştır, örnek olarak ekonominin bozulması, örnek olarak askeri sistemin bozulması, eğitim sisteminin bozulması böyle uzar gider. ( ne kadar benziyor günümüze değil mi )

Kara mizaha ben de bayılırım hocam, ben de 20 yaşımdayım z kuşağı sayılırım gözlemlerime göre. dinsiz bir nesil geliyor, ben de dinsizim. ( Ailelerin aşırı din baskısı ve siyasilerin inanılmaz din zorlaması kesinlikle en büyük etken) şahsım adına ikiside değil ama gördüğüm bunlar.

Z kuşağı acayip bi şey ya ben de içlerindeyim ama anlayamıyorum bazen, herşeyle alay ediyorlar

Dediğinize de katılıyorum ülkemizde sadece bizim kuşağının sorunu değil aslında bu. Tüm türkiye, batıyı ya sev ya terk et mottosunda değerlendiriyorlar, bi türlü ortasını bulamıyoruz.

Son olarak en önemlisi, fazlasıyla Atatürkçü bi gençlik olmamız.
Zaten tek etken demedim dostum, katalizör görevi gördüler

Bu arada Atatürk'ün adını kullanmak yerine devrimlerini idrak ettikleri gün kalbimi kazanırlar, ben her doğum günümde Anıtkabir'e gidiyorum ve Z kuşağı dediğiniz gençleri görüyorum. Dediğim gibi Atatürk'ün adını kullanmak yerine devrimlerini idrak edecekler ve bu uğurda çalışacaklar yoksa benim için çok sıradan bir kuşak olur geçer; herkesin dini de kendinedir, bu benim için önemsiz bir kriter önce insanlık...