Merhabalar,
Aslında konuyu açmadan önce arattım; çözümler içinde merdanenin temizlenmesi, drum ünitesinin değişimi ya da tonerin değişimi vardı. Bunları baştan belirterek soruna geçeyim:
Elimde Panasonic KX-MB2130 tonerli yazıcı mevcut. Alırken ucuz diye almıştım; nedeni sonradan ortaya çıktı. Bu marka model yazıcının Türkiye'ye girişi yokmuş. Servisinden bu cevabı aldım. Yazıcının ilk toneri bittiğinde değiştikten sonra yine silik yazmaya devam etti. Sonrasında rica minnet bir tamirciye getirdim, elden geçirdi, ücret talep etmedi. Kontrol ettiğimde silik yazma problemi geçti. Ancak birkaç kullanımdan sonra şu anda şerit halinde, bir sayfaya 2 ya da 3 kere denk gelecek şekilde baskı vurmuyor. Yani bir sayfayı temiz, sıkıntısız yazıyor ancak bir sayfada yatay olarak 1-2 boş şerit şeklinde boydan boya alan bırakıyor. Toneri dolu; ancak her ihtimale karşı yeniledim. Merdanesini söküp, üzerinde hiç bir leke olmamasına rağmen temizlemeye çalıştım. Son çare drum ünitesini değişeyim dedim; ancak Türkiye'ye girişi olmadığı için yedek parçasına da ulaşamıyorum.
Yardımcı olabilecek, fikir verebilecek var mıdır?
Makine şu an Trabzon'da. Bu alanda tamirat yapabilen bir yer önerisi olan varsa memnun olurum.