valtor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açıkcası bu yatırım olayları tasarım,yazılım camiasında çok yanlış anlaşılıyor. Bu iş Amerika'da,İngiltere'de veyahut startup kültürünün geliştiği herhangi bir yerde çok farklı değil. Yatırımcı senden şunu bekliyor, takımını kur, ürününü yapıp piyasaya sür, müşterin olsun karlılığın olsun ondan sonra bana gel diyor. Şuan Y Combinator, Techstars, 500 Startups gibi kuluçka ve girişim hızlandırma merkezleri bile hep bu kafadalar. Çünkü kimse parasını riske etmek istemiyor doğal olarak. Daha önce başardığın,kendini kanıtladığın bir girişimin olmadan yatırımcılar çok da dikkate almıyor açıkcası.
Aynen bu şekilde. Yatırımcı fikrinin milyonlar getireceğine bakmaz, bunu başaracak takım lideri ve takımın yetkinliğine bakar.

Dipten başlamanın öğretici taraflarını önemseyin @Env4rPasha;

2013 yılında kızımın doğumuyla restoran müdürlüğüne bırakıp e-ticarete başladım. Önce kargo ücretleri iki katına çıktı, rekabet edemediğim için ara vermek zorunda kaldım. Sonra PayPal kapandı ödeme alamadım, doğrudan turiste satış yapayım dedim darbe girişimi oldu turist kalmadı. Bunların hepsi farklı çıkar yollar aramaya ve çözüm üretmeye neden oldu. Eğer en başında bir sermaye ile bu işlere girişseydim muhtemelen "battık-bittik" diyerek alternatifler aramayacaktım.

Yer geldi 24 saat bilgisayar başında alternatif satış kanalları yaratmaya çalıştım, yeri geldi garsonluktan kalan zamanda websitesi kurdum, ama artık hedefime giden yola girdim.

Size naçizane tavsiyem, eğer mümkünse yaptığınız işi en küçükten başlatın. Bu sayede çok dağılmadan, odaklanarak, özenerek ortaya bir ilk ürün çıkarın. Kazanç sağlıyorsanız ne mutlu. İlk kıvılcımdan sonrası çok daha kolay.