Merhaba arkadaşlar, karışıklık olmaması için madde madde gideceğim.
- - Biliyorsunuz ki son yıllarda şöyle bir şey çıktı. İç transfer yaparken bile yeni kullanıcıya domain aktarıldığında; whois bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Whoisi güncellediğinde ise hem eski mailden hem yeni mailden onay verilmeli.
- - Isimtescil hesabımda hatrı sayılır bir domain var. Domainim şu an sorunsuz çalışıyor. Isimtescil hesabıma da erişebiliyorum.
- - Ancak mail hesabıma erişemiyorum. Isimtescil'e kimlik doğrulaması vs. yapıp, maili değiştirebilirim. Buraya kadar tamam..
- - Benim uzun vadede amacım; domaini dış transferle başka, daha kullanılabilir ve sürekli çalıştığım firmaya almak. Buraya kadar da eeee dediğinizi duyar gibiyim.
İşte geldik zurnanın zırttttt dediği yere;
Ben isimtescil account mailimi değiştirsem dahi; domain whoisinde yazan şu an hesapta kayıtlı olan, erişemediğim mail adresimi domain whoisinden nasıl değiştireceğim? Yine en başa dönüyoruz. Hesap mailimi sorunsuz değiştirsem bile whoisteki mailin değişikliği global bir işlem; eski maile erişip, gönderilen ICANN linkini tıklayamadan değişikliği nasıl tamamlayacağım?
İçinden çıkamadım. Bi akıl veren olursa sevinirim, ya da başına gelenler nasıl çözdü?