Merhaba, maillerimi kontrol ederken gereksizler kutusunda kendi mail adresimden bana bir mail gelmiş, ingilizce yazılmış.
transtlateden çevirince aşağıdaki yazı çıkıyor. Yeni dolandırma sistemi galiba. Ama gönderen benim mail adresim o biraz ilginç
Benim bilgisayarımın webcamına erişim sağlayıp görüntümü almış güya ama benim bu yaşıma kadar hiç laptopum olmadı ve webcam kullanmadım
başına gelen varmı, kolpa mı yapıyorlar çözemedim..

Merhaba
Beni tanımıyor olabilirsiniz ve muhtemelen bu e-postayı neden aldığınızı merak ediyorsunuzdur, değil mi?
Birkaç ay önce cihazlarınızı kıran bir bilgisayar korsanıyım.
Size SİZİN saldırıya uğramış hesabınızdan bir e-posta gönderdim.
Yetişkinlere yönelik vids (prn) web sitesinde bir kötü amaçlı yazılım kurdum ve tahmin et ne oldu, bu siteyi eğlenmek için ziyaret ettin (ne demek istediğimi biliyorsun).
Siz videoları izlerken, internet tarayıcınız, ekranınıza ve web kameranıza erişim sağlayan bir keylogger'a sahip bir RDP (Uzaktan Kumanda) olarak çalışmaya başladı.
bundan sonra, yazılım programım tüm kişilerinizi ve dosyalarınızı aldı.
Ziyaret ettiğiniz web sitelerine bir şifre girdiniz ve ben onu yakaladım.
Elbette değiştirebilirsin ya da çoktan değiştireceksin.
Ama önemli değil, kötü amaçlı yazılımım her seferinde onu güncelledi.
Ne yaptım?
Çift ekranlı bir video oluşturdum. 1. bölüm izlediğiniz videoyu gösterir (iyi bir zevkiniz var haha ..) ve 2. bölüm web kameranızın kaydını gösterir.
Virüsümü bulup yok etmeye çalışma! (Tüm verileriniz zaten uzak bir sunucuya yüklendi)
- Benimle iletişime geçmeye çalışma
- Çeşitli güvenlik hizmetleri size yardımcı olmayacaktır; Verileriniz zaten uzak bir sunucuda olduğundan bir diski biçimlendirmek veya bir aygıtı yok etmek de yardımcı olmaz.
Tek kurbanım olmadığın için ödeme yaptıktan sonra seni bir daha rahatsız etmeyeceğimi garanti ederim. Bu bir hacker şeref kodudur.
Bana kızma, herkesin kendi işi var.
tam olarak ne yapmalısın?
Bence 1000 $ (USD) küçük sırrımız için makul bir fiyat. Ödemeyi Bitcoin ile yapacaksınız (bunu bilmiyorsanız, Google'da "nasıl bitcoin alınır" diye arama yapın).

Bitcoin cüzdan adresim:
16TBQidEbFcJfVCkwiMy5bmZoxYQGj9E2y