Her milletin iyisi kötüsü vardır. Bu tasnif etme, bu yüceltme gayretine anlam veremiyorum. Zenci şunu yapmaz. Esmer bunu yapar. Beyazlar şöyledirler.
Bilimsel araştırmalar varsa zenciler on numara adamlardır diye eyvallah ama nedir bu milletin zenci sevdası anlamadım. Yanlış anlaşılmasın benim bir garezim yok. Ama şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Zenci kardeşlerin bir güruh tarafından bu kadar alkışlanması ülkemize gelen mülteciler daha açık söylemek gerekirse Suriyelilerden dolayıdır. Şimdi birisi çıkacak diyecek ki bu adamlar namusuyla çalışıyor paralarını kazanma dertlerinde ve savaştan kaçmadılar falan filan. Zaten senin bu davranışının sebebini izah ediyorum şu an güzel kardeşim.
Bir kesim insan Suriyelileri belki Arap oldukları için belki savaştan kaçtıkları için belki işte ne bileyim bu tür mazeretler göstererek sevmemektedirler, sevmeyebilirler (Bana ne kime ne? ). Toplum içerisinde ırkçı görünmemek adına bu kesimden yine bazıları zenci hayranlığı beslemektedir.
Birkaç YouTube fenomeni ya da sosyal deneyle zenci yüceltme girişimleri bence hoş değil. Suriyelilere karşı bir malzeme olarak zencilerin kullanılması hiç hoş değil. Bunu siz yapıyor ya da yapmıyorsunuz ben bilemem. Gözlemlerimi söylüyorum.
Tartışma ortamı çıksın diye değil, sadece bir parantez açmak istedim. Kendimce hatalı gördüğüm bir durumu düzeltmek istedim. Bir beyaz, krem, eflatun insana burada güzelleme yapılmazken, zencilere yapılması bana göre gereksiz bir eylem.
Son olarak amacınız güzel. Sadece konuyu ele alış şekliniz sorunlu geldi bana. Kolay gelsin.