Tüm yakıtlar EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygundur.
Firmaların en pahalı dizel/mazot türünü baz alınmıştır. Benzin içeriği firmanın kendisinden yani resmi kaynaktan alınmıştır. Petrol ofislerinden para almadım Herhangi bir firmanın fanboyu değilim. Bilinçli tüketiciyim.

Yakıt Katkılarının Amacı Nedir?
  • Yakıtın pıhtılaşmasını engeller
  • Depoziti engeller
  • Oktan yada Setan arttırır ama Türkiye'de sabitlendiği için kullanılmaz (Türkiye'deki araçların %99'unun fazla setan yada oktana ihtiyacı yoktur)
  • Sürtünme azaltıcı ve yağlayıcı eklenir. Böylelikle yakıt tasarrufu sağlayabilir
  • Yanıcılığı arttırarak katbon salınımı azaltır ve yakıt tasarrufu sağlayabilir
  • Aracın hızlı tepki vermesini sağlayabilir fakat agresif sürüş aksine yakıt tüketimini sizden kaynaklı arttırır
  • Dumanı azaltabilir
  • Yakıtı daha fazla taze tutabilir.
  • Çabuk tutuşan katkılar ile motor, piston ve yanma odasındaki yanmamış ve biriken hidrokarbonları temizleyebilir
  • Donmayı engelleyebilir (Soğuk illerde olabilir, varlığından emin değilim. Rusyanın soğuk bölgelerinde kullanılır mesela)
  • En önemlisi de yakıt enjektörünü, motorun içini ve pistonları temizleyen deterjan katkıları içerir.
Temiz vs tıkalı injektöre örnek.

Shell V-Power içeriği:

Opet Ultra Force

Petrol Ofisi V/MAX

Aytemiz Optimum (firma içerik yerine kullanım amacını paylaşmış)

Lukoil Ecto

Türkiye Petrolleri Extra

Yorum: Aynı fiyata daha fazla katkı maddesi, oktan arttırıcı, temizlik katkıları, benzin yağlayıcı içeriği ile herhangi bir uzman/bilimsel kişiliğim olmadan kişisel olarak internetten katkı maddeleri hakkında yaptığım araştırma sonucudur.
Kömürün düşük kalorisinden örnek verecek olursak katkı maddeleri düşük enerjiye sahiptir ayrıca yüksek oktana sahip olabilirler (setan arttıcı katkılar sadece). Bu nedenle daha az KM gidebilir. Şehir içi katkılı, şehir dışı uzun yolculuklarda ucuz (Shell FuelSave gibi) daha az katkılı türden kullanılabilir.

Aytemiz vs Opet : Eşit gibiler, kaliteyi istasyon kalitesi, depo temizliği ve sirkülasyonu belirler.

Shell = Opet = Petrol Ofis = Aytemiz > Lukoil = Türkiye Petrolleri
Shell vs Petrol Ofisi : Eşitler
Shell vs Opet : Eşitler
Shell vs Aytemiz : Shell

Yani rafineri aynı olsa bile çıktıktan sonra içerisine belirli katkılar ekleniyormuş.

Öneri:
Araçlar için genelde şehir içi ise seçilen ofisin en pahalı türü, şehir içi fakat çok dur kalk yoksa yine ucuz olan, şehirler arası ile ucuz türü.
Ticari araçlar için: Seçilen ofisin ucuz olanı (Caddy tipi araçlardan bahsetmiyorum), 2-3 depoda 1 V-Power.

Dizeli nereden alırdım?
Sirkülasyon bol ve güvenli olduğunu biliyor isem herhangi bir petrol ofisinden. Fakat 2-3 depoda 1 Shell V-Power atarım.

Sonucu kişisel araştırmalarımla belirledim, bir uzman değilim buda bilimsel veya teste tabi bir araştırma değil. Kağıt üstü katkı değerlendirmesidir.
---------------------------

Diğer versuslar gelecek, bilindik bazı firmaların benzin ve dizel içeriklerini talep edip aldım. (SHELL-PO-OPET-AYTEMİZ) Şimdi de BP ve Total'den isteyeceğim. Farklı bir petrol ofisinin eklenmesini isteyen varsa:

Karşılaştırılmasını istediğiniz Yakıt Ofislerini lütfen yorum olarak belirtin.
BENZİN KARŞILAŞTIRMASI BU KONUDA!