Bende bir şeyler karalamak istiyorum.
Yıl 2008 lise 1'e gidiyorum. Okul zamanı okulda çıkınca da doğrudan internet kafeye gidip webde neler yapılır onların araştırmasını yapıyordum.
Yaz tatillerinde ise kuzenlerimin mesleği olan cami kubbe kaplama işinde çalışıyordum. İlk aylığım ile 2. el bir laptop aldım.
Sabahları caminin tepesinde alüminyum, kurşun, bakır plakaları tutarak akşam siteye hangi konuyu girsem diye düşünüyordum.
Genellikle gurbet de çalışıyorduk. Lokasyon olarak köyler oluyordu çalıştığımız yerler. Bir laptop ve o zamanlar vınn moda idi. Şu flash bellek gibi taktıgınızda interneti çeken alet. Neyse, sabah caminin tepesinde matkap, çekiç, takoz envayi çeşit aleti kullanıp akşamları caminin ana kubbesi üstünde laptobum ile internetde araştırmalar yapıyordum. Ana kubbede durmamın sebebi internet zeminde çekmiyordu

Hayatımın en zor ama en keyifli anları idi. O yıllar o kadar inanıyordum ki bu internet benim mesleğim ve hayatımın kurtuluşu olacak diyordum. Allah'a şükür öyle de oldu. Bu dünyada ne oldum değil ne olacağım diyecek insan. Şimdi dönüp bakıyorum da o yıllara iyi ki burnumu bu kadar sürtmüşüm. Hem kalfalık düzeyinde kubbe kablama zanaatını öğrenmiş oldum hem de şuan yaptığım mesleğin temellerini çok sağlam attım. Hayatta zorluklar her zaman oluyor olacak, önemli olan bu zorluklara karşı aldığın önlemler ve zorlukları aşmak için ne kadar çaba sarf ettiğiniz. Emeklerinizin sonunda mükafatını elbet bir gün alacaksınız.