Merhaba, burası benim günlüğüm.
Tam 365 gündür aranızdayım, kimseye saygısızlık yapmadım, seviyesiz olmadım, dolândırılsam bile konunun en ince detayına kadar araştırıp ihtiyacı olduğunu gördüm ve sadece uyardım, şikayet bile açmadım. Naifimdir, insanlara yardım etmeye çalışırım, ben dara girdiğim zaman bir konuda yardım istediğimde hep yanımda oldunuz çünkü, konularıma da bakabilirsiniz çok fazla iyilik gördüm
E-book yaptım, kitapta kendi işimi anlattım, eğer bir insanın paraya ihtiyacı yoksa zaten
bu e-book'u almaz diye düşündüm, alan kişilere de satışını yapana kadar yanındayım sözü verdim, hepsini mutlu etmeye çalışıyorum, müşteri memnuniyetimi %100'de tutmaya çalışıyorum her ne kadar çok zorluk çeksem de.
Bu zamana kadar bir dükkan açtım, batırdım; insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor çünkü. Sonra başka bir webmaster sitesinde bir arkadaş "burada harcanıyorsun, gel seni r10'a götürelim" dedi, ben de çok mutlu oldum tabii ki. Burda ki ilk işim eğitim vermekti, bildiğim her şeyi ya ücretsiz ya ücretli paylaşacaktım fakat ücretsiz paylaşımların genel itibariyle sorun olacağını söyledikten sonra arkadaşım, ben de cüzi miktarlarda paylaşmaya karar verdim.
Çok maddi zorluk çektim, bi yandan vergi, bi yandan kira faturalar derken çok bunalıma soktu beni bu durum, sonra yıkılışın anlamsız olduğunu ve
hemen yeni fikirler üretmem gerektiğini farkettim.
Tabii önemli işlerim arasından ilki diğer seocuların kaçırdığı yada bilmesine rağmen yapmadığı,
onların kaçırdıklarını bulmalı ve uygulamalıydım.
İnsanların genel olarak "
Türkçe blog para kazandırmaz" düşüncesi beni çok hırslandırdı, Google irlanda ile çok görüşmek istedim ve görüştüm, twitterdan bir çalışanını bulup konuştum. Tabii bana ipucu vermeyecekti, sadece konuşmak istedim. Ne taktik, ne de bir bilgi istedim, çalışma planlarını ve prensiplerini sordum, öğrendim.
Asla backlink almadan nasıl 20 makale ile günde 15 ₺ kazanılacağını öğrendim, çok mutluyum, tam günlük 60-70 ₺ bandına çıkıyordum ki.. Vergi gözümü çok korkuttu, hemen siteyi 200 ₺'dan sattım, bedava fiyatına yani, o zamanlar acemiyiz tabi.
Şu sıralar aklımda e-book'u tamamen elimden çıkarmak ve instagram ile ilişiğimi kesip artık mobil uygulama işine girmek var, çok zor bir sektör ama denemek istiyorum, başarılı olacağıma inanıyorum. E-book'dan gelen paraları bu iş için biriktiriyorum, büyük ihtimal batıracağım ama başarmak istiyordum.
Gelen bütün parayı tabii ki hiç ettim, 1 haftada admobdan ban yedim fakat bunun asıl sebebi çok eski bir adsense hesabımın bu bilgisayarımda banlanmış olmasıydı.
Hem mobil uygulamam boşa gitti, hem bütün param hem de zamanım. Tabii ki bundan da bir tecrübe kazandım, o da şuydu; "adsensenin banlandığı bir bilgisayarda ikinci hesabı açmamak."
Ben artık ne yapmam gerektiğini öğrendim, insanlara bir şeyler katabilmek.
Yapabileceğiniz en iyi iş insan kazanmaktır. Eğer bir iş sektöründe hem insan kazanıp hem de kendinizi geçindirebilecek kadar para kazanıyorsanız yaptığınız en iyi iş o'dur.
Kendime sözüm var, kazandığım paradan ihtiyacım fazlasıyla ihtiyacı olan kişilere yardım edeceğim artık, çünkü bu gerçekten insana olumlu bir katkı sağlıyor, mutlu ediyor, insan kazanıyorsunuz hem de birilerine yardım etmiş oluyorsunuz.
Edinebildiğim en büyük tecrübe "insan kazanmanın ne kadar önemli olduğu.."
Sevgiler.
-------------------------------
Şimdiki hedefim ise kurumsal üyelik alabilmek , kurumsal üyelik aldıktan sonra 5 projemi daha hayata geçirip burada daha büyük işlere imza atmayı istiyorum - 21.03.2021