HiyonBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendinizi okuyacağım diye sıkmayın öncelikle çünkü bir kitabı bitirmek zorunda değilsiniz. Seveceğiniz türde kitaplar okumanız çok önemli ben mesela pazarlama, satış, ikna teknikleri konularını sevdiğim için aldığım kitaplar bu alanlara uygun oluyor. Çaprazlama tekniğini kullanabilirsiniz. Yanınıza iki kitap alın birinden sıkılırsanız diğerine geçin.

Kitap okuma isteğini getirmek için ise yanınıza bir kitap koyun kalsın öyle orada, sonra ya ben bir okuyayım şunu diyerekten başlayacaksınız zaten.
Aynen hocam belkide sevdiğim kategori değişti bilemiyorum ama çaprazlama tekniği iyiymiş ilk kez duyuyorum deneyeceğim.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben de kitap okuyorum ancak böyle abartılacak sayı ve sürelerde değil. Zamanla şunu anladım. Kitap okumak güzel ancak bağımlı olmaması gerekiyor hele ki evliyseniz ayda bir kitap okuyun yeter bile. Nedeni de oraya harcayacağınız zamanı sevdikleriniz ile geçirin. Mutluluk aslında budur bana göre ailen ile zaman geçirmektir.

Bakıyorum arkadaşa evinde en azından 5000 üzeri kitap var. Sürekli eve tıkanıp zamanını kitap okuma ile öldürüyor. Sonrasında eşine bakıyorum yıllardır dışarı yüzü görmemiş nedeni de kocasının sürekli evde kitap okuması ve mutluluğu sadece kendine saklaması ve eşi ile hiç dışarı çıkmıyor. Demem o ki, kitap okumak güzeldir ancak abartmamak gerek. On binlerce kitap okumak insana bir şeyler katabilir ama bu bilgileri çevren ile reel hayatta paylaşmadıktan sonra aslında sen de tozlu raflarda saklanan bir kitap oluyorsun.
haklısınız ama denge önemli hiç okumamak da iyi değil cemil meriç gibi okuyarak kör olmak da. arayı bulmak şart orası kesin.

ahmetyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de daha geçen seneye kadar aşırı çok kitap okurdum. Günlük 100-200 sayfa okuduğum günleri hatırlıyorum. Tüm dünya klasiklerini alıyordum. Pandemiden sonra kesildi bu, ilk defa yarıda bıraktığım kitap oldu Şuan hala uzaklaşmamaya, okumaya çalışıyorum lakin eskisi gibi olmuyor.
pandemi bir etken hocam yani bilmiyorum insan değişiyor şartlar değişiyor..