flyingatm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Projeye değinmek istemiyorum, keza yerli ve milli sloganından da nefret ediyorum. Değinmek istediğim konu WordPress. Türkiye'de benden çok WordPress konusunda bilir kişi konumunda çok nadir insan var diye düşünüyorum. Kuracağım cümleleri 14 senelik PHP, 14 sene mySQL, 8 sene Laravel, 3 sene noSQL, 3 sene node.js ve 7 sene de WordPress deneyimine sahip bir geliştirici olarak yazacağım. Ayrıca deneyimim ve neredeyse sıfırdan proje geliştirmeme yetecek kadar da bildiğim başka diller var server side tarafında.

Arkadaşlar WordPress sadece bir CMS. Bu kadar. Ön tanımlı fonksiyon kitine sahip bir CMS. WordPress'de tema, eklenti kodlayan adam da PHP yazıyor, Laravel kullanan adam da. Ben hemen her fırsatımda her projemde WordPress kullanıyorum.

Eğer favori yazılımcınız size "bu proje wordpress ile iş görmez" diyorsa ya projenin kapsamı gerçekten çok büyüktür ve wordpress'in DB yapısı buna uygun değildir ya da hiçbir şey bilmiyordur.

Konudaki arkadaşlarımın mantığı doğru. Evet proje yerli ve milli değil ancak bunu yapan WordPress değil. Çünkü sizin mantığınızla gidersek; PHP de Türkiye'nin geliştirdiği bir yazılım dili değil. O zaman PHP ile kodlanmış her şeye aynı etiketi yapıştıralım.

Şu ekran görüntüsünü laravel'de kodlamak istesem sanırım değişecek 2-3 satır var.

"Şu WordPress bir de yaaa!" şovunu kesin. Gerçekten. Mide bulandırıcı.

Evet proje yerli ve milli değil. Evet ben de çok beğenmedim. Tek değinmek istediğim konu WordPress.

Tasarım konusunda ise com.com.tr üzerinde gördüğüm bazı gerçekten çok kötü yerler var. Umarım el atarsınız @XcomX;

1) Buradaki menüyü select yerine javascript ile dropdown yapsanız çok daha şık durur. Çok emanet duruyor.

2) En alttaki Daha Fazla yerine infinite scroll ya da butonun renginin site rengi olacağı bir opsiyon düşünün. Şu an çok amatörce duruyor.

Keza footer kısmı da aynı şekilde.

Bir diğeri de, artık sitelerde 4-5 farklı ton yok. en fazla 2 ya da 3 renk kullanılıyor. Ancak siteniz yeşil, beyaz, mavi, kırmızı renkleri kullanıyor. Logo SVG değil. SVG'ler flat icon'dan alınmış sanırım, umarım ya parasını verdiniz ya da çizeri sitenin bir yerinde credit olarak verdiniz. Aksi halde ciddi anlam bir maddi dava yiyebilirsiniz.

Keza kodlama kondisyonlarını da gözden geçirmenizi öneririm.

Projenizde başarılar dilerim.
Wordpress sandığın kadar matah bir yazılım değil hocam.(tema kodladığını ve satış yaptığını biliyorum hocam, yine de değil )
Aylardır Wordpress sitelerde hack dalgası dolaşıp duruyor, CVSS'ye bildirilen veya bildirilmeyen açıklar siteleri delik deşik etti. Wordpress; her güncellemede daha da batan(güvenlik, fonksiyon, performans) bir yazılım ve güvenlik açığı kapatalım derken daha büyük güvenlik açığı yaratan bir organizasyon hocam, fazlası değil.