Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gözdeki hastalığın adı Keratakonus mu? Öncelikle geçmiş olsun.

Engelli raporu verebilme yetkisine sahip bir sağlık kuruluşu olan devlet hastanesine başvuru yapacaksınız, buradan 6-7 ayrı bölüme muayene olacaksınız ve en son heyete girip engelli raporu verecekler.

Engelli raporu almanız durumunda %40'a kadar hiçbir işe yaramaz. %40 ile %69 arasında bir rapor alırsanız eğer SGK bazında 3500 ya da 3600 gününüz varsa malulen emekliliğe hak kazanırsınız. %70 üzeri durumlarda raporda yazılan açıklamaya bakılıyor bu konuda peşin bir şey söyleyemem.

Engelli durumda diğer sosyal haklarınız ise;
Bulunduğunuz evde kişi başına düşen gelir 500-800 arası bir rakamın altında olursa engelli maaşı almaya hak kazanırsınız. %40 ile 69 arasında olursa rapor 600-700 arası, %70 üstü olursa 1000 TL engelli maaşı alırsınız. (Son 3,5 ay sigortanız yoksa ve çalışmayacaksanız tabi)

%40 üzeri raporlarda çalışmadan bile genel sağlık sigortanız olur, her ay gss ödemek yükümlülünüz yok, ücretsiz faydalanırsınız.

Belediye otobüs kartları ücretsiz olur, trenler ücretsiz olur. (Tüm belediyelerde aynı durum olmayabilir)

Su faturasına %40 ile %50 arasında indirim hakkı olur. (Tüm belediyelerde aynı durum olmayabilir)

Engelli kadrolarından yerleşmek ve iş bulmak her zaman daha kolaydır. Şirketler işçi sayılarına göre belli bir engelli çalıştırmak zorunda ve cezaları büyük. Bu nedenle her şirket engelli alıyor hatta bazıları bulamıyor.

Peki hangi alanlarda işe yaramaz?

AKSA'ya bağlı doğalgaz servisi bulunan illerde doğalgaz ve elektrik indirimi alamazsınız. Diğer firmaları bilmiyorum.
Herhangi bir hükümden dolayı hapis yatacaklar bu durumda yırtamıyor, verilen karar engelliler içinde geçerli.
Hocam Öncelikle teşekkür

Özel hastanedeki doktor bana şunu söyledi yüzde 80-90 arası sağ gözde rahatsızlık var dedi. Sol göz de 50 60 arası dedi

SSK prim 4000

Şu an benden başka çalışan yok ve ben 30 gündür de işsizim.

Hocam gerçekten çok teşekkür ederim