İstanbul sözleşmesini ilk kaldıran ülke Türkiye değildir. Daha önce 11 ülke de feshetmişti. ÖNEMLİ OLAN İMZALAMAK DEĞİL UYGULAMAK. BU ZAMANA KADAR ZATEN UYGULANSAYDI KADINLAR ÖLMEZDİ. YANİ TARTIŞMALAR TAMAMEN ALGI OPERASYONU..! ERKEKLERİ EĞİTİNCE SÖZLEŞMEYE FALAN GEREK KALMAZ.
İstanbul sözleşmesinin reddeden ülkeler
- Ermenistan
- Bulgaristan
- Çek Cumhuriyeti
- Macaristan
- Letonya
- Lihtenştayn
- Litvanya
- Moldova
- Slovakya
- Ukrayna
- Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler)
Şimdi hocam ben muhalefet yaratmanın derdinde kesinlikle değilim. Sadece ülkemizde her gün kadınlar ölüyor ve biz sadece oturup bu durumu izliyoruz. Bana koyan bu. Ülkemizin dışındaki Türklere yardım götüremediğimiz zaman uluslararası engeller deyip üzerinden geçiyoruz. Ülkemizin içinde her gün birden fazla kadının yaşama hürriyeti elinden alınıyor. Bunu engellemek için vatandaş olarak seçtiğimiz devlet (bakın devlet diyorum iktidar umrumda değil) neden görevini yerine getirerek kendi kanunlarımızı çıkartmıyor. Kendi kanunlarımızla, kurallarımızla engelleyebileceksek neden bugüne kadar yapmadık?
Ben sadece kadınların haklarını bu sözleşmeyle birlikte daha da gür haykırabildiklerini düşünüyordum. Hiçbir aktivistle tanışıp sormadım. Hiçbir gösteriye katılmadım lakin bunca kadın İstanbul Sözleşmesi diyorsa sizce tamamen haksızlar mıdır?