mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 25 yaşındayım. Burada linçleniyorum. Vicdansız oluyorum. Olayı daha detaylı öğrenmeden insanların bana böyle saygısızlık yapması hoş değil. Haksızsın diyebilirler ki zaten biz haksız olduğumuzu kabul ediyoruz. Binlerce kez yazdım. Vicdan konusundan bahsediyorum, olması gereken buydu diyorum. Hala gelmişler vicdansız sensin, para gözsün gibi yorumlar sinirlendiriyor beni.
Babama birşey olursa onlara bunu ödetirimm dememdem benim serseri olduğumu çıkarıyorlar. Belkide hepsinden efendi saygılı bir insanım. Bu konuda bana değerli bilgiler verenler oldu. Amacımda oydu, ben tamamen hukuksal olarak haksız olduğumu düşürken haklarımı öğrendim. Yol gösterenler oldu, teşekkür ettim.
Kimsenin sana saygısızlık yaptığı yok.
Senin kullandığın kelimeleri sana karşı kullanıyoruz.
Vicdan muhabbetini sen atın sanki halaların vicdansızmış gibi konuşan sendin.
Biz de kimin vicdana aykırı davrandığını söyledik.
Vicdan da onlardan yana, onlar da dedenin çocuğu torunu.
O evde onların da hakkı var, sen gelip üst katta otursunlar diyorsun.
Neden gelip otursunlar? Sizin gönlünüz olsun diye istemedikleri bir evde oturup 500 binden neden vazgeçsinler?

Ben efendi bir adamım diyorsun, az önce halalarına tehditler ediyordun, babama bir şey olursa hesap sorarım diyordun.
Babana bir şey olursa halaların yüzünden değil sizin kendi kafanız yüzünden olur.
Baban senelerdir herkesin hakkı olan eve kimseye sormadan kendi eviymiş gibi yatırım yapmış kendi şahsi malı saymış.
Şimdi de bu evi bana bırakın diyor.
Neden bıraksınlar?
Deden o evin babanın hakkı olduğunu düşünseydi o evi babana bırakırdı zaten.

Babana bir şey olursa kendi fikirleri yüzünden olur, halaların yüzünden değil. Halalar haklarını istiyorlar.
Deden size kişi başı 2,5 milyon lira miras bırakacak ve baban ev gitti diye üzülecekse kusura bakma üzülsün.
Halalarının hakkı var, hem hukuki olarak hem vicdanen.
Bunca sene 3,5 milyon liralık bir evde oturup kira vermemişsiniz ve 20 yıl daha kira vermeden 3,5 milyonun üzerinde oturma niyetiniz var.
Ve sanki mağdur taraf sizmişsiniz gibi foruma konu açmışsın.
Burada tek mağdur taraf siz kendi hakları olan evin üzerinde oturup çıkmayı reddettiğiniz için mirastan 500 er bin gibi çok ciddi bir rakamı geç alma ihtimali yaşayan halaların ve onların çocuklarıdır.