Fatura kesmeme (kesememe) ve almamadan kaynaklı özel usulsüzlük cezası iptal edilmiştir. Davanın özeti kısmında bizim yazdıklarımız (yani şu şu nedenle iptali gerekir diyen dilekçemiz), kararın içeriğinde ise mahkemenin kararı var. Ne yazmışsak, nokta atışı aynısı mahkeme kararında yer alıyor. Yani oturup kararı biz yazsak yeriymiş. Diğer kararlar da bu şekilde olacaktır.
Gelir Vergisi + KDV kararları da yakında çıkacaktır. Çıktığında olumlu-olumsuz paylaşacağım.
Vergi incelemelerinde yapılan önemli bir KDV + gelir vergisi hesaplama hatası tespit ettim.
Yurtiçi ve yurt dışı KDV leri ve gelir vergisinin hesaplandığı matrahı önemli ölçüde sakatlayan, hatta vergi ve cezaların iptaline bile sebebiyet verebilecek, her okuyanın (müfettiş, vergi uzmanı, mali müşavir, vergi hakimi) tartışmasız hak vereceği nitelikte önemli bir hata.
Hemen hemen vergi inceleme raporlarının % 90'ında gördüm, yeni keşfettim. Onu da dilekçelerde kullanacağım.
Büyük ihtimalle yakında % 100 TR tıklanmalardan kaynaklı KDV'leri de iptal etmeye başlayacağım. Takipte kalmanızda fayda var.