Arkadaşlar 200 bin liralık arabanız bile varsa sattıgınızda (bu yüksek fiyatlı dönemde) ayda 3.097 lira faiz getirisi oluyor.Şaka gibi değil mi?
Not: Bugüne kadar asla faize bulaşmadım, nakitim olduğu yerde eriyor. Herkesin dini boyutu vicdani seçimi kendinedir. Bazen ben bile param değersizleşiyorken en azından enflasyon kadarını alıp, kalanı fakire mi versem diye düşünyorum ama yine de elim gitmiyor. Şu müslüman ülkede faizin buralara gelmesi çok kötü. Kimsenin çalışmadığı toplumda gelişim olmaz.
Şuan bir şirket açacak olsa adam, 200 bin yatrım yapıp bir sürü çalışanı masrafı belki buradaki kadar bile net tutar cebine kalmayacak, malum pandemi de gördük heryer kapandı..
Edit: Konuyu kilitliyorum arkadaşlar 60 a yakın anket cevabı geldi. Genel ortalamayı da buradan anlayabililriz her türlü görüşe saygımız sonsuz, ama bir gerçek var ki, faiz e yatırmadıkça para eriyor. Sebebi de enflasyon. sonumuz hayrolsun
Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz, Faiz kazancı enflasyonun altında kalıyor, yıllık toplam ortalaması olarak,
Yani örneğin 200 bin liranız var 10 yıllık faize attınız, 10 yıl sonra 200 bin liranın değeri 40 bin kadar olacak, Araştırabilirsiniz, Yıllık enflasyon oranı faiz tutarından fazla
Yani paranızı dövizde tutarsanız 10 yıl, 10 yıl faizde tuttuğunuzdan daha çok kazanırsınız,