nsjedi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kadınların öldürülmesi daha çok gün yüzüne çıkıyor çünkü teknoloji gelişti ve bu olayları duyuyoruz. Hem kadınların son zamanlarda çok ölüdürüldüğünü söyleyip hem de bu sözleşmeye kadının beyanı esastır deyip karşı çıkmak hangi akla mantığa sığar anlamıyorum. Bakın beyler, bu kadın sizin anneniz kardeşiniz akrabanız da olabilir. Rahatsız edilen, dövülen veya psikolojik baskı gören kadınlar artık bunları beyanlarıyla bildiremeyecekler.Kanıt istenecek belki de. Kanıtlayıncaya kadar o kadınların çok daha fazlası ölür :/ Düşüncesizce kadınlar iftira da atar kadın beyanı esas olmasın diyenler! Siz de bundan sonra tehdit alıp öldürülen her kadının cinayetine ortaksınız. Aile yapısını bozuyor diyen bile var. Hocam, erkektir döver de sever de mi diyelim ? Bu mu bizim yapımız? Ehh canım azıcık alttan alsın da dersiniz...Yeminle düşünceleriniz ıslah olmaz.
Hocam sen olaya annelerimiz kardeşlerimiz olarak bakıyorsun ama "Kadının beyanı esastır, erkegin beyanı geçersizdir" bu maddenin saçmalığı yüzünden mesela alanya gibi tatil bölgelerinde tehdit-şantaj çetesi kurmuşlar kadın erkek gece beraber oluyorlar ve
kadın ertesi gün tecevüze uğradım diye şikayette bulunuyor, adamı tutukluyorlar, kadın şikayetini geri almak için adamın ailesinden para istiyor ve suçsuzlugunu ispatlayamadığı için ya parayı veriyor ya da 1-2 yıl içeride kalıyor belkide daha fazla, bu verdiğim örnek 1-2 tane değil çok fazla mağdur olan insan var bunun gibi daha neler neler vardır, çünkü çok suistimal edilebilecek bir madde bütün kadınlar melek olsaydı dediğin gibi herkes savunurdu.
Mesela gecenlerde bir video izledim kadın erkek trafikte tartısıyorlar kadın haksız oldugundan hemen olayı beni taciz ettine getiriyor ertesi gün bana ahlaksız teklifte bulundu ve taciz etti diye şikayet ediyor adam video cekmese başına kim bilir neler gelecek.

Burada kimse kadına şiddeti savunmuyor fakat "Kadının beyanı esastır, erkegin beyanı geçersizdir" bu madde 1 kadını koruyorsa 10 erkeği mağdur etmiştir. Eğer şiddetin önüne geçmek istiyorsak kadın-erkek eşitliğini bozup kadına her sözü doğrudur diye ayrıcalıklar vermek çözüm değil, bu ülkede kadınlara güçsüz olduklarından şiddet uygunlanmıyor, çok daha fazla erkek erkeğe de şiddet-kavga olayları var. İnsanların şiddete başvurma nedeni cahillikten eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Keşke kıytırık maddeler koruyabilseydi herkesi ama olmuyor eğer sorunu çözmek istiyorlarsa eğitime öncelik vermeleri gerekiyor.