Hocam hala ısrarla bana polemik yaratma derdindesin bana göre bozuyor anlatabildim mi bunun sebebi ise şuna bağlıyorum kadınlara özel bir yasa çıkarılmış ve kadının her söylediği söz esastır beyandır. Kısacası erkek haklı bile olsa gene haksızdır. Buda evlilikleri, aile yapısını bozar bana göre anladın şimdi daha da uzatmaya gerek yok. Erkek eşiyle en ufak bir kavga etse buda karakolluk olsa kadının karakolda söyleyeceği herşey kanun ve esassa alınır erkek haklı bile olsa gene haksız olacaktır. Buda aksine şiddetti azaltmaz, dozunu daha çok artırır..
Zaten kadın, erkek eşitliği bu ülkede var kanunlar herkese geçerlidir ayrıca kadına özel kanun neden çıkarılır ki gereksiz sözleşme dememin sebebi budur.
Ve ayrıca tekrar söylüyorum bana kalırsa kadın eşini aldatmış, eşi kadını boşamış ama ömür boyu nafaka ödemeye mecbur bırakılıyor bu uygulama da bana göre yanlıştır.. Bu nafaka olayı içinde bir kanun düzenlemesi yapılırsa daha iyi olur 5 yıl boyunca ödesin nafaka ama ömür boyu nedir arkadaş..
Ha şöyle fikrini duyayım canımı ye.
Amacım polemik çıkartmak değil yani.
Zaten aynı konumda yasalar varken sözleşme gereksiz diyorsunuz. İsteyince çok güzel oluyormuş hocam.
Bekar olmama rağmen nafaka konusunda size katılıyorum. Suistimale çok açık bir konu. Sırf nafaka için evlenip 1 sene kaldıktan sonra bin türlü bahaneyle boşanıp yolunu ayırıp erkeği nafakaya tutan. Nafaka konusu gerçekten çözümlenmeli. Yalnız benim de bildiğim sözleşmeden önce de nafaka konusu böyleydi. Yanılıyorsam affola