Bahadir32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sana PDF atmışım dimi maddeleri orada yazıyor demişim dimi hala neyin derdindesin girip okursun bu kadar basit diyorum hala sen anlat diyorsun.. Okumadıysan da oku işte..
Hocam son mesajım. Olabildiğince basit anlatacağım. Yani tek tek tane tane anlatacağım.

Siz gereksizdi iyi oldu diye mesaj yazmışsınız.

Bende bu mesaj üzerine Bahadır hocam böyle yazmış demek ki sözleşmeyi okumuş herhalde bir bilgisi var. Nedir bu bilgisi diye merak edip ilk mesajımı yazdım.

Tabii ki bu mesajı yazmadan önce nette biraz bakındım lakin çıkan kaynaklarda hep tek konu üzerine yoğunlaşılmıştı.

Bende koca sözleşme tek bir madde tek bir konu üzerine olmaz herhalde vardır belki başka detayları diyerek okuyup okumadığınızı, okuduysanız neden kaldırılmasının iyi olduğuna dair yorumunuzu dinlemek istedim.

Okumadıysanız neden bu fikirde olduğunuzu da merak ettim. Aklıma iki soru geldi. Acaba bu sözleşmeden kaynaklı bir sıkıntı mı yaşadı ya da aile yapısını bozuyor derken aile yapısında nasıl bir bozukluk oluşturuyor gibi aklıma takılan konularla sorumu yineledim.

Sırasıyla;
  • Fikrinize karşı herhangi bir yandaşlık veya muhalefetlik etmedim
  • Polemik çıkartma amacım yok
  • Savunduğum herhangi bir şey yok (daha sözleşmeyi okumayı bitirmedim)
  • Anlat dediğim şey sözleşmenin tamamı değil. Sözleşmenin kaldırılmasını iyi görmenize sebep olan nedenleri iki üç cümle ile özet geçmenizdi. Yani fikirlerinizi merak ettim bundan sordum.
Daha da basit örnekle anlatmak gerekirse;

Ben forumda konu açıyorum ve diyorum ki gece gündüzden daha güzeldir. Haliyle biri gelip soracak neden hocam diye? Ben de kendimce hem geceyi hem gündüzü yaşadığım için fikirlerimi iki üç kelime ile özetleyerek fikrimi savunabilirim. Aslında tüm olayın özeti bu.

Beni okumuş ilan ettiniz, savunuyor ilan ettiniz. Ki en başından beri bu ikisini daha henüz yapmadığımı söylediğim halde.

Daha ne kadar nasıl basit anlatabilirim bilmiyorum.