mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten konuda da belirttiğim gibi herşey hak hukuk mu?
Akrabalık kardeşlik değerlerini kaybetmemek lazım. Değerlere sahip çıkılmalı.

tekrardan söylüyorum, hak hukuk her konuda haklılar zaten. O ev babamın olduğu kadar onlarında
İşte hocam bir sıfır öndeler halaların. Sen kendi açından duygusal manevi olarak bakıyorsun. Ben iki tarafıda tanımıyorum objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Daha öncede yazdım, halaların biz evi kardeşimize veriyoruz deseler kendi vicdanlarına kalmış. Aynı şekilde biz hakkımızı almak istiyoruz derlersede vicdanlarına kalmış. Onlarında hayalleri hedefleri çoluğu çocuğu vardır. Sizin için belki maddi durumları iyi olarak görülebilir belkide öyledir, fakat daha fazlasını istiyor olabilirler. Para hırsı olarak bahsetmiyorum. Benim reno clio arabam var, neden bugatti ye binmeyim? Ha kardeşim evsiz barksız aç durumda olsa, benim zaten var derim vicdanen ona daha fazla pay veririm. Ama anladığım kadarıyla babanız alacağı payla zaten kendine ev alabilir. Fakat manevi değeri olduğu için babasının evine sahip çıkmak istiyor. Bizde 4-5 sene dedem vefat edince aynı durumu yaşadık. Dedemin memleketteki evini diğer hak sahiplerinin parasını verecek hepsini babam aldı. Sizin ev çok değerli olduğu için bunu karşılayacak gücünüz yok. Bizimde durumumuz olmasa yapacak bir şey yok, üzülür insan elbet fakat yapacak bir şeyde yok yani. Sırf bu yüzden babanıza bir şey olacağını düşünmeyin. Babanızda sadece bu konuyu bu kadar takmasın. Sonuçta ortada bir haksızlık usülsüzlük yok hocam. Daha kötü şeyler olabilirdi, atıyorum babanıza imza attırıp babanızı mirastan çıkartabilirlerdi gibi gibi... Ne olaylar görüyoruz.