Ev, diğer paylardan daha değerliyse, neden en büyük payı babanıza bıraksınlar. Sonuçta miras ve eşit bölünür.
Fazlasıyla yeter, bu sizin için bir yeterlilik. Belki olaya evleri arabaları var yıllarca çalışmasalar o para yeter gözüyle bakıyorsunuzdur fakat o insanlar ev araba değil yat istiyorlar belki. Hayalleri başka olabilir.

Mantıken ve hukuken olması gereken bu hocam. Vicdanen bilemiyorum, ben halanızın oğlu olsaydım, vicdanım rahat olurdu, ha insanın gönlünden kopar kardeşine payını verir o ayrı mesele. Ama vermiyor diyede kötü olmamalı bence. Arada tabikide bir çok olay konuşma filan olmuştur, yaşanmışlık vardır. Biz olayı dışarıdan yorumluyoruz.

Babanıza hak ve hukukun bu şekilde olduğunu. Manevi değeri olsada yapılacak bir şey olmadığını, hayatın devam ettiğini, dünyanın sonu olmadığını, hukuken olması gerekenin olmasını söyleyin. Bu yönde teselli edin. Akrabalarınızla görüşür görüşmezsiniz sizin bileceğiniz konu. Kırılır insan da kavgaya gerek yok, çözüm değil. Hele farklı şeyler düşünmek, canice şeyler, "para için", sonuçta para için yanlış şeyler yapmış olursunuz...