nitro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
RX 580 sana 30mhs verecek. Rig için en az 5 kart bulman lazım ki; mis gibi pasif gelir geliyor demen için. PSU desen 1600+w bulman lazım o da şu an piyasada stoklarda zar zor kalanlara 2 ile 2.5K arası para verecen. Anakart Ram İşlemci vs minimum 1.5 2K verecen(ikinci el oda). Ortalama 25K ile 30K arası Rig kuracaksın. Bu sistem de sana 150mhs verecek. Aylık sana elektrik hariç şu anki kura göre 400 dolar vercek. Kısacası amorti süren 12 Ay ediyor. Eğer böyle giderse aynı bu düzen 1 sene sonra bugün kar etmeye başlayacaksın.

Not: Hızlıca hesaplama yaptım hemen hemen ortalama rakamlar.
Şöyle bir durum var; yazdığınız çoğu şey için katılıyorum hatta tam da tarif ettiği gibi 5'li rx580 Rig'e sahibim. Tek yanıldığınız nokta kar aylık 400 dolar değil 490 dolar. Whattomine ya da Minerstats sitelerinden anlık kar oranlarına bakabilirsiniz. (Whattomine daha güvenilirdir.) Bu aylık güncel kur (1USDT=7.27TL) ile 3558TL yapar 5 adet RX580'i iyi bir şekilde modladığınızda kart başı çekeceği watt 80-90 arası değişecektir. Bu da 400-425watt arası bir değer yapar. HiveOS sistemimde görünen tüketim anlık bu şekilde. Hadi diyelim eksik gösteriyor 600 watt çeksin. Aylık yaklaşık 450-500TL elektrik masrafını çıkın. 3000TL kalır geriye. Bugün gerçekten uğraşıp mesai harcayıp 5'li bir rigi en fazla 30 bin TL'ye toplarsınız. 30000 / 10 = 3000TL. Yani amorti süresi an itibari ile 10 ay.

Tüm bunlara ek olarak tabii ki garanti diye bir şey yok tamamiyle risk kaybetseniz bile umrunuzda olmayacak bir para ile başlamanız her açıdan en iyisi. Bu işin en karlı yanı sistemi uygun fiyata toplamak başka yok. Ki soruyorum 1 sene bile olsa kendini oturduğunuz yerde 1 senede amorti eden başka ne var ki? 300 bine daire alıp 1000TL'ye kiraya verebilirsiniz