Mert29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben stajimi devlette yaptim 2 ay yapmistim. 2 ay boyunca yattim. Özeldeki yapan arkadasimda kendine sürekli bisiler katti cunku calistirdilar surekli. O yüzden ona gore karar verirsin
Teşekkür ederim hocam

sosyalteknoloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şahsen devlete bağlı alanlarda yoğunluk daha fazla olduğu için düzenin, kalitenin düştüğüne inanıyorum. Özel hastanede daha rahat çalışırsınız bu sayede daha fazla bilgiyi daha kolay öğrenirsiniz.
Hocam özel klinikte de hasta sayısı bi hayli çok

karahan29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- Geçen yıl özel hastanede staj yapmıştım (Farklı şehirlerde yakşalık 15-20 hastaneleri var) orada işe pek dahil etmiyorlardı bizi. İlaç hazırlama, dosyalar ve hasta takibi bizdeydi ancak doktorlar asıl öğrenmemiz gereken konuda pek yardımcı olmamışlardı. Ya da bazılarımıza nadiren yardımcı olmuşlardı. Orada staj yaptığım sürede bazı şeyleri eksik öğrendim.

- 2 farklı devlet hastanesinde staj yaptım birinde 2 yıl diğerinde ise 30 iş günü.
2 yıl yaptığım yerde daha mesleğe ilk adımı atmıştım neredeyse her şeyi öğrendim. Tekrar tekrar gösterdiler birkaç defadan sonra sorumluluk verdiler ve tek başıma yapmaya başladım. Ekip çok önemliydi bazı birimlerde bildiğin bize *** gibi davrananlar oldu.
Farklı hasta profilleriyle karşılaştığım için bana çok şey kattı.

- İkinci devlet hastanesi stajımda ise onkoloji hastanesi idi hasta profili belliydi ama hastanedeki tek stajyer bendim. Herkesin yanında vakit geçirmişliğim oldu. Ekibin bir şeyler öğretme isteği oradan da bir şeyleri öğrenerek ayrılmama neden oldu.

Bence en önemlisi ekip.
Devlet hastanesi olarak nerede yapacağınız belli mi bilmiyorum. Belliyse daha önce orada staj yapan tanıdıklarınız varsa fikir alabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam özel klinik olarak seçenek eklememin tek sebebi ismini duyurmuş bir fizyoterapist olmasından kaynaklı. Devamlılık sağlatabilir bana ya da ileride yardımcı olabilir diye düşündüm.

PalladiumTwin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bi kaç araştırmama istinaden devlette yapılan stajın öğrenmeye daha çok katkıda bulunduğu öngörülüyor, ama özelde de sadece otur izle diyeceklerini düşünmüyorum, şahsım adına tercih yapacak olsam şu coronalı günleride baz alarak hem insan açısından kalabalık olmayan hem de rahat olan özel klinikte staj yapmayı tercih ederdim.
Hocam özelde de hasta sayısı bi hayli fazla

UfukParlayan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Okuduğum bölüm sağlık değil, bilgisayardı. Devlet dairelerinde staj yapan arkadaşlarım yatarak veya evrak getir götür yaparak bitirdiler. Özel bir şirkette stajımı tamamlayıp sigortalı çalışan olarak işe alındım. Yaşım 19, tofaş da olsa arabamı altıma çektim. Para yerine bilgiye önem verin, bi şekilde paranızı bilginizle kazanacaksınız. (Staj yaparken aldığım para aylık 400 liraydı, yol ve yemek de içinde)
Hocam hangisinin daha çok bilgi katacağını bilemiyorum işte