Şu zamana kadar çok fazla blog sitesi kurdum fakat tüm siteleri 1-2 hafta sonra sattım. Bugün projelendirmek amacıyla bir blog sitesi açma kararı aldım, gelişmeleri de bu konu üzerinden aktarmak istedim.
Bütçem olmadığı için alınması gereken şeylerin araştırmalarını yaparak en uygun fiyatlılarını almaya çalıştım.
  • Domin kayıt: lws.fr üzerinden 8.88 TL'ye bir adet alan adı kayıt ettim.
  • Hosting: Eskiden de kullanmış olduğum @TeknoFirst; sitesinden small reseller hosting paketini aldım, aylık kdv dahil 18,76TL.
  • Makaleleri kendim yazdığım için biraz da bilgi olması açısından seo uyumlu makale yazma rehberi satın aldım 5 TL.
  • Ücretsiz olarak güzel bir blog teması bulamadım bende forumda gördüğüm kişisel blog temasını kurmayı düşünüyorum.
  • Sitede kullanılacak görselleri hazırlamak için bir adet Kanva Edu hesabı açtım.
  • Rank Math Seo veya All İn Seo eklentisi kurarak sitenin seo ayarlamalarını yaptıktan sonra Google Analytics, Search Console kayıtlarını yapıp hazırda olan ilk makalemi girmeyi planlıyorum.
20.03.2021
  • Tema Kurulumu Yapıldı.
  • İletişim formu, hakkımızda, gizlilik politikası sayfaları eklendi.
  • Site haritası Google Search Console'a eklendi.
  • 2 adet makale girişi yapıldı.
24.03.2021
  • Site teması yetersiz kaldığı için Goose teması satın alın alındı.
  • 2 gün boyunca yeni temaya geçiş ve farklı sorunlardan dolayı makale girişi yapamadım.
  • Toplamda 5 adet makale eklendi.
  • Bazı yazı ve kategoriler index almaya başladı.
27.03.2021
  • Site hızını arttırmak için birkaç optimizasyon yapıldı. 4 saniyelerde olan açılış hızı 1.9 saniyeye çekildi.
  • Biraz acele ettim, Adsense ve News başvurusu yaptım. Yüksek ihtimalle red cevabı alacağız.
  • Sitede toplamda 8 makale oldu, günlük olarak 1 tane içerik girmeye çalışıyorum.
31.03.2021
  • Şuan toplamda 11 özgün makale yayınlandı.
  • Siteye birkaç organik hit gelmeye başladı.
  • Adsense ve News'ten haber yok