Ben geçen ay askerden geldim şu şekilde anlatayım
1.olarak hırsızlık var evet doğru, yer değiştirmede var buna önlem alamazsın benim askerlik yaptığım yerde dolapların kilitleri yoktu botlar hep değiştiriliyordu ben botu en köşeye bırakıyordum hiç botum ayakkabım terliğim çalınmadı dolaptanda çalınma durumu olmadı ama arkadaşlarımın çok şeyi kayboluyordu
2.olarak yazıcı olmak için bilgisayar kullanmayı bilmen yeterli komutan buna bakıyor ama plan yaptığın gibi gitmez çünkü nereye eleman ihtiyacı varsa oraya verirler beni almamışlardı sebebi 2 tane 6 ay uzatmış olan asker vardı
3.olarak bende senin gibiydim şöyle söyleyeyim acemilikte çavuş olursun ustalıkta işlemez benim gittiğim acemilikte ben çavuştum usta birliğinde er olarak devam ettim sebebi tabur değişikliğinden ötürü dikkat etmelisin bizim usta birliği bir okul olduğu için oraya çavuş olarak gidenler çavuş değil er olarak devam ediyorlar sonra on başıya çıkıyorlardı tekrardan.
3 k kuralı sana tavsiyemdir konuşma karışma kaytarma
hakkını yemeye kalkıcaklar yedirme üst devren komutanın değil üstün değildir tek farkı senden daha önce gelmiştir ve sana öğretmekle yükümlüdür bunu unutma
yeri gelicek öyle tipler gelicek ki deliriceksin adama tatlı dille konuşcaksın anlamicak kanıtla anlatıcaksın anlamicak sert dille anlatıcaksın anlamicak bir tek şiddetle çözüm yolu bulucaksın o derece köprüyü geçene kadar ayıya dayı diceksin sabrediceksin o saatten sonra kral sensin orda askerlik yaptığı için 6 ay her allahın günü devlete küfür edenide göreceksin allaha küfür edenide ben sırf atatürke küfür edeni gördüm ve o an o vakit sessizliğimi bozdum içtima esnasında herkesin içerisinde o adama laf sokup kavga etmiştim sonuç tutanaklık oldum fakat yırttılar sebebi komutanlarımla aram iyiydi benim bu sayede ceza almadım bu olaydan
yanında nakit taşıma tüm paran kartta kalsın sakın ama sakın paranı tek bir kartta tutma yanında giderken en az 3 adet banka kartın bulunsun sebebi 1'isinin çipi bozulsa diğeri kitlense 3.'sü açık kalır bu yüzden 3 ünede eşit miktarda para yüklemesi yap temassız kart zaten askerde geçer fakat bazen ödeme almazlar ziraat hesabı açtırırsan askerlik maaşı oraya yatırılır bu en önemli tavsiyemdir tecrübe konuşuyor
telefonun tuşlu olması gerekli hattın sivil hat ise cezası var fakat acemilikte rahatlıkla sokarsın ama ustalıkta işler değişir bizim yerde çok arama yapılıyordu android cihaz ve sivil hat taşıyan sayısı azdı
atış talimi yapılcak kulaklık verilmiyordu bizde sizdede verilmezse kulağına mutlaka peçete tıka öyle atış talimine katıl atış taliminde tutturmak değil emri uygulamak önemlidir komutanların sözünden sakın çıkma bu konuda dikkatli ol atış taliminde dayak serbesttir
daha tavsiye vermek isterdim ama şuan aklıma gelenler bunlar