Arkadaşlar forumda az çok benim durumumu bilenler var, şöyle ki ben %80 engelli bir bireyim ve pandemi yüzünden de haliyle kimse işe almıyor.
Logo çalışmaları yapıyorum ama orada ki gelirlerin çoğunu da sokak kedileri için harcayıp mama alıp besliyorum. Şimdi sorum şu yönde, bir yerden gelir kapısı açmak istiyorum yıllık reseller/vds satın alsam burada hosting satışı yapabilir miyim ? Kuralları okudum ys belgesiz + vergi levhasız satış yasak diyor sadece YS belgesi alsam olur mu ? Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Güzel düşünceniz için tebrik ederim ancak hosting firması kurmak ek gelir olarak yapılabilecek bir iş değil maalesef, bu şekilde düşünen arkadaşların bir çoğu altından kalkamayacağı sorunlarla karşılaşabiliyor.
Çok basit bir örnek vermek gerekirse; gece saat 3'de 4'de sunucunuzda sorun çıktığında, en ufak kesintide müdahale etmeniz gerekiyor. Tek başınıza 7/24 aktif olamazsınız.
Lisans ücretleri sunucu maaliyetleri datacenter ödemeleri reklam çalışması otomasyon sistemleri derken aslında büyük yatırım ve emek gerektiren bir sektör.
Sunucu aldım kurdum birde whmcs yada wisecp lisansı alıp girişmek çok önü açık değil maalesef.
Ancak ek gelir değilde kalıcı bir meslek olarak düşünürseniz o zaman emek ve zamanla herşey olur emin olun...