Ben apartmandayım, konum olarak oturduğum yer ilçenin o tip insanlarla dolu olan kısmı, bunu şöyle anlarsınız; o ilçenin en pahalı yeri x, o x'te sokakta gezin araçlar hep y lira üstüdür, evlerin ve insanların görünümü, iletişim tarzları, bakkalı v.s. bütün kesim iyidir, her yerde kedi vardır, besliyorlardır

mesela kadıköy-maltepe-kartal sahil kısmındaki loaksyonlar güzeldir. Apartman içinde ya az kat-daireli olacak yada yönetimi-aidatı normal olan düzgün bir yer olacak. Şu anda dışarıda ve şehirden uzakta olduğunuzdan sorun yaşama ihtimaliniz yüksek, bölgeyi bilen birini bulun buradan, mesela kartal için direk nokta atışı yardımcı olurum, kadıköy zaten ortada herkes bilir nerede ne var nasıl, maltepe de öyle ama diğer bölgeleri bilmem.
Anladım hocam, bölgeyi bilen bir tanıdık buldum, yardımcı olacak. Fiyata göre filtre yapmak bu ev işlerinde çok sakat. Kötü kesimden ucuza ev alıp huzursuz olacağına, pahalıya iyi kesimden al kafa rahat olsun. Malum kötü kesimde yaşayan insanların durumu ortada. Kötü kesimde yaşayan insanlar veresiye satan, iyi kesimde yaşayan insanlar peşin satan tablosunda ki gibi...