babil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkürler hocam. Daha önce şehirde yaşamadım. Site içerisinde olan evlerde sitedekiler çok karışkanlık yapıyor mu? Herkes haddini biliyor mu? Ne kadar sorunlu insanlar olabilir?. 1 kere bir akrabamda kalmıştım. Orada herkes işinde gücündeydi kimse kimseye karışmıyordu, herkes birbirine saygılı falan iyiydi yani. Bende öyle olmasını istiyorum açıkcası. Böyle bir ortamdan ev alma şansım var mı günümüzde hocam.
Site eğer oturmuş ise yönetim var, güvenlik var, en ufak seste şikayet ederler ve uyarmaya gelirler, kurumsaldır. Normal binada oturursanız benim dediğim gibi oluyor. Tabi şimdi site var, site var, modern ve ileri görüşlü insanların yaşadığı mahallelerde alırsanız problem olmaz. Görgüsüz, sonradan görme tipler olan yerleri tercih ederseniz sorun yaşanabilir. Ev alacağınız yerde yaşamadıysanız hiç bence farklı şeylere yönelin, kiralayıp sonra almak gibi yada bi süre oralarda takılıp öyle alın, bakkalla onla bunla kanka olun dayılarla sohbet edin tavla atın. O bölgede emlakçı tanıdık varsa o siteyi ve bölgeyi, hakkında bildikleri dedikoduları sorun sosyal medyada birini stalk yapıyor gibi düşünün. Ben ev alacağım yerde atılan storyleri bile izlerim, gelen-giden tipleri çözerim...