Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben asla ram'den feragat etmem. Bu nedenle yüksek ram her zaman ilk tercihimdir. Sizin kullanacağınız programlar iş yükü ağır olan, ram ve ekran kartı performansı gerektiren programlar. Bu nedenle asla ram'den feragat etmeyin. Arşiv sistemi için bir harici HD alıp kullanabilirsiniz.

Buna bağlı olarak M1 modelini alacaksanız mutlaka kullandığınız uygulamaların uyumlu olup olmadığını kontrol edin sonradan sorun yaşamamak için. Apple'ın uygulama uyumluluk aracı vardı adı tam aklımda değil bulabilirseniz oradan bakabilirsiniz.
Hali hazırda m1 kullanıyoruz ofiste Adobe'de ciddi sıkıntılar çıkarmıyor. Fiyat farkıda yok bahsettiğim iki model arasında benimde şahsi kanaatim 256 SSD 16 RAM ama iMac'lerde dahi bazen ciddi yüklü tasarımlarda çalışma diski dolu hatası alabiliyoruz ve o hatayı görmek beni benden alıyor.