Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Şimdi bence böyle devam etmeliler zira etmezlerse patlamazlar etmeliler ki patlasınlar bende de yağ kalmasın erisin gitsin.. Evet global anlamdaki haber sitelerinde çok fazla reklam göremezsin onların derdi habercilik.. Gerçek anlamda gazetecilik.. TR'de ise durum clickbait yani tıkla para kazanalım senin okuma kültüründen bize ne demek.. Bu aslında medya patronlarının bakış açısı.. Bizdeki medya patronları 'paragöz' olduklarından bu durum aynen böyle.. Çalışana üç kuruş verip çok çalıştırma gibi bir huyları var.. Aslında bu sadece medya sektöründe geçerli değil.. Birçok firma ve kuruluşta bu durum var.. Az maaş çok para derdinde.. Biz Türklerin geninde var sanırım çok az iş çok para.. 2 hareket binlerce lira.. Emek olmadan para derdinde olduğumuzdan.. WSJ'de bi ara Türkiye'de medya sektörüne el attı yan yattı.. Şimdilerde İndependent var.. IndyTurk olarak faaliyet gösteriyor çok yakındır o da tutunamaz.. Bizdeki gazetecilik yapısı farklı.. Manşetler bile aynıdır genelde.. ben daha slider manşet tipi bir yapıya sahip yabancı haber sitesi göremedim vardır belki ama büyük olarak göremedim..
Bizde mantık aynı 15-20 manşet slider ekle yanlara dötünü açmış magazin aşiftelerinin sözde haberini ekle.. 3 -5 tane 3. sayfa haberi 2 spor haberi geri kalanı ülkeyi idare edebileceğini sanan siyasilerin çözümden uzak atışmalarını koy bitsin.. Gazeteci de çıksın ekranlarda haykırsın oturduğu yerden mabadını büyüterek işte boyle böyle desin.. Bu mudur habercilik değil pek tabi..
BBC habercisi gizli kamera ile Doğu Türkistan'a gidip orada sözde kamplarda tutulan Uygur Türklerini kayda alıyor ve bunu haberleştiriyorsa ben buna gazetecilik derim.. Bizdekiler gazeteci değil şarlatan evet hatta şarlatandan da beterler.. O nedenle habire reklam koyarlar oraya buraya ki daha cok görülme alsın daha cok tıklansın ki cepleri dolsun.. Cep doldurma haberciliği.. Gerçek gazetecilikten çok çok ama çok uzak.. Editörler napsın maaş derdinde ve patronun saçma sapan direktiflerini dinleme derdinde.. Sorsan ooo en baba gazeteciler bizimkiler.. Ulan koltuktan oturduğu yerden su soyle demıs bu boyle demıs boyle olmaz demek cok kolay.. Bizim mahallenin delisi bile her şeyi der oraya cıkarsan.. BEN TÜRKİYE'DE GAZETECİ OLDUĞUNU SÖYLEYENLERİ ÇIĞIRTKAN KUŞU OLARAK GÖRÜYORUM..
Mesela bak bi manşete bak >>> Yağmur Sarnıç'tan Seren Serengil ve annesine ağza alınmayacak sözler! 'Namus abidesi teyze bacak aranı git de toplattır...'
Bu mudur ? Evet onlara göre budur.. dedikodu seven milleti çekmek, kim kimle nerde dat diri dat dat haber edeyım yanlara da yıgayım reklamı para kazanayımdır bizdeki habercilik..
Elbette sonu gelir ama paraları ceplere yıllardır yığdıkları için elbet bir çözümü bulurlar.. Vesselam..