Dediğiniz gibi bende uzlaşmaya girdim şubat ayında, amacım süre kazanmaktı zaten dava açmak için. Aslında standar bir tarife yok, orda beklerken benden 15 dk önce bir arkadaş girdi ve 30 saniye sonra çıktı, bende merak ettim tanımadığım halde sordum dedim çok kısa sürdü girip çıkman, bana %85 cezada indirim teklif ettiler kabul ettim dedi. Ben girdim bana %75 teklif ettiler daha da indiremeyiz dediler tama dedim kabul etmiyorum uzlaşmayı, hayırlısı olsun dediler uzlaşma vaki olmadı tutanağı tutuldu ve ceza tebligatları daha 5 gün önce geldi, yani uzlaşamadan tebligatın gelmesine kadar olan süre yaklaşık 45 gün, şimdi 30 gün dava açma sürem işlemeye başladı, etti sana 75 gün, ben uzlaşmayı kabul etmeyerek 75 gün süre kazandım ortalama, 30 günün dolmasına 1 hafta kala dava açacağım, ondan sonraki süreçte de matrah artırımı çıkmasını bekleyeceğim ki başka seçeneğimde yok gibi, çünkü çıkan vergi zaten yüksek, üstüne gelecek olan faiz vergiye yakın bir rakam, en azından matrah artırımı çıkarsa önceki yıllardaki şartlarla hem verginin %50 si silinecek, hem cezalar iptal olacak, üstünede cüzi bir faiz oranıyla taksit yapılabilecek, uzlaşmaya günü alan uzlaşmaya yakında girecek olan arkadaşlara tavsiyem uzlaşmaya girin, rakamı görün ama kabul etmeyin, uzlaşmayı kabul etmeseniz dahi dava açma süresinin son gününe kadar fikriniz değişirse bile vergi dairesine 1 dilekçe vererek uzlaşmada çıkan rakamı kabul de edebilirsiniz size kalmış. Ama uzlaşmayı hemen kabul etmeyin gerekirse sürenizi sonuna kadar kullanın ve tavsiyem yakın zamanda mayıs haziran gibi matrah artırımı çıkacak çok yüksek ihtimalle, o yasadan yararlanabilirsiniz