Merhaba,
Ben bir firmadan VDS hizmeti alıyorum. Sözde 2CPU ve 4gb ram kaynaklı olarak. Ama websitemin gtmetrix puanlı çok düşük ve tek 1 site hosting hizmetinde olmasına rağmen sürekli kaynak kullanım limitine ulaştı gibi uyarılar alıyorum. Ben bana taahüt edilen kaynakların bana verilmediğine inanıyorum.
Bu taahüt edilen 2CPU ve 4gb ram değerlerin gerçekten de ayrılıp ayrılmadığını nereden öğrenebilirim? Bu arada plesk panel kullanılıyor
Merhaba Tigria,
VDS hizmeti aldığınız yere ait web sitenin müşteri panelinde vds e ait kontrol panel var ise buradan atanan kaynakları görüntüleyebilirsiniz. Ancak bunu görüntülüyor olmanız da o kaynakların tamamen size ayrıldığını net şekilde göstermeyebilir. Belki VDS olarak sağlanmıştır ancak aslında kaynak paylaşımlıdır. Bunu en net hizmet aldığınız yerden öğrenebilirsiniz.
Eğer hizmet aldığınız yere güvenmiyor iseniz ve çeşitli şüpheleriniz var ise farklı yerlerden VDS alarak, deneyerek durumu kendiniz karşılaştırıp en uygun yerde kalabilirsiniz.
Son olarak kaynak kullanım limitine ulaştınız hatasını normalde VDS sunucular vermezler. En fazla sunucunuz kilitlenir, linux ise örneğin kernel panic moduna geçer vs. Belkide sunucunuzun optimize edilmesi gerekiyordur.
İyi çalışmalar.