@Fsociety; hangi programlar hocam? Bende kontrol etmek isterim.
@Muhammed190502; sizin problem nedir hocam windowsa sizi bağımlı bırakacak
Hocam problemlerim şunlar;
1-) Google biliyorsunuz bazı API'lerini çekme kararı aldı. Bu yüzden chromium gibi tarayıcılarda birçok google servisi çalışmayacak. Linux üzerindeki Google Chrome'da şöyle bir sorun var. Bazen şifrelerinizi import edemiyor. O yüzden kayıtlı şifreleriniz boş görünüyor. Bu sorunu bir dosyayı silerek düzeltebiliyorum. Bu sefer site oturumlarım kapanıyor. Firefox derseniz ondada sabitli sekmelerim defalarca kez silindi. O yüzden bıraktım.
2-) Office konusu meşhur bir problem bilirsiniz. Libreoffice bazı belgelerde çok yetersiz (ONLYOFFICE, WPS Office gibi alternatifler'de aynı şekil). Çevremdeki çoğu kişi (neredeyse herkes) windows kullanıcısı ve office kullanıyor. Herhangi bir yerden belge gelince açmakta zorluyorum. Online office kısmı bana yetersiz geliyor yine. Yerel office kadar olmuyor pek. Bunu wine ile aşabiliriz belki ama doğru wine sürümü ve doğru office sürümünü tutturmak gerek (Mesela Gentoo'da wine5.20-staging sürüm ile office2010'u sorunsuz kurabiliyorsunuz gibi gibi).
Onun dışında pek bir sorun yok (Aklıma gelmedi şuan). Linux'u çok seviyorum ama geliştiricilerin linux'u görmemesi çok can sıkıcı. Neredeyse 2 yıldır linuxtaydım. Şuan bilgisayarda ArchLinux + (GNOME + Sway) var ama Windows'tayım
(Normalde Gentoo kullanıyordum. Ama bu aralar işlerim yoğun ve Gentoo'yu default bırakmak uzun derleme süresi çıkartıyor. İşim olmadığı bir zamanda gentoo'yu en ince detayına kadar configure etmek isterim)
Sanal windows kullanmak iyi ama ondada şöyle bir problem yakaladım;
Virtualbox ile EFIBoot olmuyordu en son ve bir süre sonra ekrandaki içeriklere tıklayamama sorunu oluyordu.
VMWare ile'de bazen klavye ile yazı yazılmıyor tam ekran yap çık vs yapıyoruz.
Qemu ile win10 bir kez denedim. Onuda gpu passthrough denedim. Sanal makine ikincil kartımı gördü ama driver kuramadım. Bilmem anlatabildim mi ?