Hocam kendi sunucularımda kullandıgım my.cnf bilgilerini gönderiyorum bir deneyin, /etc/my.cnf.d/server.cnf veya client.cnf olarak kullanabilirsiniz (centos kullanıyorum ben genelde ubuntuda da dizin aynıdır muhtemelen, Cyberpanel kullanıyorum panel olarakta ama bunlar size sorun yaratmayacaktır diye umuyorum.)

Herhangi bir soruna karşı mevcut dizinde dosya var ise , yedekleyin dosyayı. işlemleri yapamayacagınızı düşünüyorsanız mysql serverinizin root bilgilerini pm ile gönderirseniz sizin için yapabilirim.

[mysqld_multi]
mysqld = /usr/bin/mysqld_safe

[mysqld]
user= mysql
pid-file= /var/lib/mysql/mysql.pid
socket= /var/lib/mysql/mysql.sock
port= 3306
datadir= /var/lib/mysql

open_files_limit=50000
max_allowed_packet=268435456

innodb_buffer_pool_size=1G

innodb_log_file_size=256M
innodb_flush_method=O_DIRECT
innodb_io_capacity=1000
innodb_old_blocks_time=1000
innodb_open_files=5000

key_buffer_size=16M
read_buffer_size=256K
read_rnd_buffer_size=256K
query_cache_size=128M
query_cache_limit=5M
join_buffer_size=4M
sort_buffer_size=4M
max_heap_table_size=64M
tmp_table_size=64M
table_open_cache=4500
table_definition_cache=4000
thread_cache_size=50
LORDD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tablolar InnoDB. Yukarda yazdığım üzere, süreyi arttırınca bu sorun yaşanmıyor. (1 saniyede çok az duplicate geliyor, 1,5'ta hiç duplicate yok).
Fakat hızlı yanıt dönmesi gerekiyor, sonraki sayfalar için süreyi arttırabiliriz.

Hatırlatmakta fayda var; şu an bu test makinesine sadece test user istek atıyor, dışarıya kapalı. CPU ve RAM kullanımı %1'in altında yani makine donanımsal olarak yorulmuyor.

MySQL conf timeout ya da connection ile ilgili farklı bir durum söz konusu gibi geldi bana ama uzmanlık alanım olmadığı için denediğim conf seçeneklerinden emin değilim.