Merhabalar. Güncel şartlar, fiyatlandırmalar vb. doğrultusunda birkaç soruma yanıt arıyorum.
Web Tasarım & Yazılım, Sosyal Medra Reklamcılığı hizmetleri veriyorum; ayrıca Mobil uygulamalarımdan da ufak rakamlarla da olsa reklam gelirlerim bulunuyor. Yaptığım işler ve reklam kazançlarından gelen gelirleri vergilendirmek ve öyle çekmek istiyorum.
Ortada çok büyük ve devamlı işlerim-kazançlarım olmadığı için bugüne kadar düşünmüyordum. Dolayısı ile şu an hedefim en düşük giderler ile vergi mükellefi olmak. Burada almış olduğum bilgiler doğrultusunda yönlendirilmek istiyorum.

Mevcut durum: Babam emekli memur, ev kendimize ait. Bu durumda sanırım bağ-kur ödemesine gerek yokmuş. Ev kendimize ait olduğu için kira stopajı da vermiyoruz sanırım.
Home-Ofis şeklinde babamın üzerine açtığımız durumda sanırım daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Mevcut durum üzerine;
1* Bahsi geçen durumda en az maliyet ile nasıl vergi mükellefi olurum? Home-ofis şahıs şirketi mi açılmalı illaki, yoksa farklı şekilde de gelirlerim için vergi mükellefi olabilir miyim?
2* Her halükarda vereceğim giderler nelerdir? (Hangi kalemlere ne kadar gider?)

Bilgili arkadaşlar yazarsa soruları yanıtlarsa, benzer durumdaki arkadaşlar da faydalanır. Bunun dışında da verilen cevaplar sonrası muhasebeci arkadaşlar ile özel olarak danışıp konuyu detaylandıracağım.

Şimdiden teşekkürler.