Kardeşim gözlük takmaya hiç alışamadı kendisi 15 yaşında. Bu şekilde onun dilinden konu açmak istedim:

İlk defa gözlük kullanıyorum ilk defa deneyimliyorum fakat hiç alışamadım. Uzağı göremiyormuşum sol taraf 1.5 sağ tarafım 0 dereceymiş. İlk doktora gittiğimde sol tarafım 1.50 numara, sağ tarafım 1.05 yazılmıştı fakat 1.05 diye bir göz numarası olmadığı için yeniden çağırıp ölçüm yaptılar. Ama anlayamadığım nasıl biri 1.50 olurda biri 0 olur. Doktor asistanı 1.50 yazacağına 1.05 diye yazdı diye düşündüm fakat öyle değilmiş (bence hala bir yanlışlık var.) Gözlüğü taktığımda hiç bir şeyi idrak edemiyorum baş dönmesi falan yaşamıyorum ama gözlüksüz daha net gördüğüm kesin. Yazılar iç içe giriyor bu yazıyı yazarken bile gözlüğümü çıkartmak zorunda kaldım. Sabah taktığımda bunu farkettim fakat gözlükçüye sorduğumda aslından normal olana gözlerin alışmadığı için dengesizlik yaşıyorsun geçer diyor fakat yanlış gözlük takıp gözlerimi daha da bozma korkusu var içimde. Sizce bu paranoyaklık mı?

Ek: Beni yanlış ölçüm diye hastaneye çağırdıkları zaman gözlükçüdeki abi bana yüksek ihtimal ikisi de 1.5 numaradır dedi. İkinci ölçümde sonuçlarım çıktığında abiye sordum bana evet ikisi de bir buçukmuş dedi. Fakat birisi 0 yapıldı. Yazıda da saçmalamaya başladım durumlar karışık fikirlerinizi bekliyorum.