Ben tecrübelerime dayanarak bahsi geçen eklentinin kullanılmamasını önerdim sadece.
Bir eklenti yapımcısı, rakibi vs değilim. Herhangi bir konumda yada yorumlarımda Litespeed sunucuda barınan siteler için Litespeed Cache haricinde bir eklentiyi de önermem çünkü her sunucu alt yapısı ve kullanılan tema ile eklentilere en uyumlu çalışan cache eklentisini bulmak en sağlıklısıdır site hızlandırma çalışmalarında. Bir eklenti savunucusu da değilim kısacası.
Yani demem o ki durduk yere neden bir eklentiyi kötüleyeyim size? Bundan ne çıkarım olabilir?
Bir sitenin hızlı açılması için öncelikle o sitenin mümkün olduğunca hafif olması gereklidir. En çok ağırlığı da görseller yaratır. Bu yüzden ilk olarak görseller doğru ebatlarda, optimize edilerek yüklenmelidir siteye. Sonrasında bazı css dosyalarının manuel olarak minimize edilmesi gereklidir.
js dosyalarına müdahale edilmemelidir mesela. Sonrasında sunucu alt yapısı ve diğer hususlara göre en uygun cache eklentisi ( deneme/yanılma yöntemi de kullanılabilir bazı sitelerde ) kurularak ince ayarları yapılmalı ve istikrarlı çalışması sağlanmalıdır.
Ve tüm bunlardan sonra illa ücretli bir eklenti kullanmak gerekmez. Ve, ücretli olan bir eklentinin ücretsiz versiyonunu kullanırken de sitede o eklentinin reklamının yer alması da ayrı bir saçmalıktır.
Ama siz hala bu eklentinin iyi olduğunu savunuyor iseniz devam edersiniz, bu kadar basit.
Veritabanı olayına gelince bizzat yaşarsınız görürsünüz. Nitro amazon cdn ile siteyi besler ama aynı zamanda dosyalara da nüfuz eder. Bu zamanla gelişir. Size tecrübemi aktarmak dışında neden bir ispat sunmak zorundayım ki?
Bir konu açmışsınız kendinizce en iyi eklenti olduğu sonucuna varmışsınız ve ben aksini iddia ettim diye polemik yaratmaya çalışıyorsanız o da sizin bileceğiniz iştir.
Beni bilen bilir, asla bilmediğim konuda kesin konuşmam ve kimseye de yaranmak gibi bir amacım olmadı çok şükür.
Asla! hiç bir eklenti için en iyisidir, diyemeyiz.. Her eklentinin kendine has özellikleri vardır. En iyisi diyebilmemiz için kusursuz olmalıdır. Maalesef kusursuz bir eklenti de yok.
Tekrar iyi forumlar diliyorum. Kolay gelsin.