1- Önceliğiniz aynı kategori içindeki içerikleri birbirine linklemek mi yoksa rastgele kategoriye göre linkleme yapıyor musunuz?

Kategoriye değil de içeriğe dikkat ederim. "Bunu okuyan veya bununla ilgilenen, benim sitemde başka hangi içeriklerle ilgilenir."
Aslında bu durumla zincir marketlerde sıkça karşılaşıyoruz. Cips veya aperatif yiyeceklerin, soğuk içeceklere yakın olması, kadın pedlerinin yanında çikolata satışı gibi düşünün.
Bir nevi kullanıcı için merak veya ihtiyaç optimizasyonu da diyebiliriz buna.

Mesela sizin sektörünüzle bir örnek verelim.
Bir gelinlik var. Çok güzel ama sırt detayı yok diyelim. Potansiyel ziyaretçiye bunu hem görsel, hem text olarak anlattınız:

Yeni sezon prenses model gelinlik,
Pile detaylarla süslenmiş,
dantel işleme detaylı,
2021 yaz sezonu düğünler için uygundur.

Buraya kadar açıklamayla modeli anlattınız. Buradan sonra ziyaretçi kararı beklenir. Peki ziyaretçi olumsuz bir karar verme eğilimindeyse? İşte burada iç linkleme bir fırsat var.
Şu şekilde bir şey olabilir:

Bu modeli beğenmediniz mi?
Bu modele benzer, editörlerimizin sizin için tavsiye ettiği, sırt dekolteli XX modele göz atmanızı tavsiye ederiz.

Bu durum sektöre, siteye göre çok değişkenlik gösterir. Biyografi sitesi için ayrı linkleme, haber sitesi için ayrı içerik optimizasyonu, e-ticaret için ayrı. Hatta bu farklı sitelerin sektörlerine göre bile farklı linklendirme çalışması yapılır. Aynı markette, hırdavatçıda, kafede, ayakkabıcıda farklı yönlendirmeler olduğu gibi.

Bu linklendirmeyi yapıp bırakmamak gerekiyor. Yandex Metrica gibi analiz araçlarıyla mouse click map hareketlerini, eylemlerini izleyip, önerinin yani linklemenizin işe yarayıp yaramadığını kontrol etmeniz lazım.

2- Linkleri paragraf içinde geçirerek mi veriyorsunuz yoksa bunun için bir alt satır mı açıyorsunuz?

3- Direkt olarak bağladığınız sayfanın anahtar kelime öbeğine mi link veriyorsunuz yoksa "bilgiyi şu sayfadan alabilirsiniz" öbeğindeki herhangi bir kelimeye mi link veriyorsunuz? Komple satıra bile link veren gördüm ama fayda sağlayıp sağlamayacağından emin olamadım.

Bu iki soru için üstteki alanda cevap mevcut.