Az önce bir arkadaşımla görüşüyordum. Eski sitesinin dosyalarını karıştırırken 2004 yılında sitesinde paylaştığı bir metni yolladı bana. Çok güldüm ve sizinle paylaşmak istedim.
2004 Yılı Başları "Aşağıda yazdığım diyaloglar, ülkemizde ki büyük bankaların birinin Maltepe Merkez şubesinde birinde bizzat tarafımca yaşanmıştır. Ben İyi günler, sanal pos hakkında bir yetkiliyle görüşecektim. Güvenlik Ne pos? Ben Sanal pos, sanal. Güvenlik. Anladım anladım da bizle bir alakası yok. Chat falan diyorsunuz. Karşıda bir internet cafe var. Ben Ne chat i? Sanal pos hesabı almak istiyorum. Güvenlik Sanal demek internet demek değilmi birader? Cahil eyledin sende bizi. Güvenlik görevlisinden günlük fırça istihkakımı aldıktan sonra, bana garip garip bakarak üst kattan Şaziye Hanım a gitmemi söylüyor. Ben - Şaziye Hanım, ben web sitemiz için sanal pos hesabı almak istiyordum. Güvenlikte ki arkadaş size yolladı. Şaziye H. Ne hesabı? Ne pos? Ben Sanal pos. Şaziye H. Hıııı evet
Ama bizde yok. Ben Nasıl yok? Şaziye H. Yani artık yok. Kontenjanı doldurduk bu sene. Ben Ne kontenjanı? Web sitenizde en yakın şubenize başvurulması yazılmış ama. Şaziye H. Onlar yazıyor işte hiç bize sormak yok. Neyse ben yinede size yardımcı olayım. Siz kredi kartı için dükkanınıza pos makinası almak istiyordsunuz deği mi? Ben Hayır. Bizim firmanın bir web sitesi var. Oradan alışveriş yapmak isteyenler, kredi kartlarını kullanarak alışveriş yapacaklar. Bu sistem içinde sizin bankanızla çalışmak istiyorum. Bu konuda Türkiye de en iyi hizmeti sizin bankanız veriyor sanırım. Şaziye H. Haaa eveeeet. Bizim banka iyidir
Ben bizim çocukları internete sokmuyorum. Çok bozuldu canım çoook. Siz bilirsiniz, benim çocuk bir oyun oynuyorda gözlerini bozarmı acaba? Babasıda çok kızıyor. Uzaktan bak diyoruz o zamanda kablosu yetmiyor. ( Tüm bunların bir kamera şakası olduğu şüphesi düşüyor aklıma o anda. Kendimi Tv de görüp dumur olmamak için hemen toparlanıyorum ) Ben Sanırım bazı formları doldurmam gerekiyor? Şaziye H. Ne formu? Ben Sanal pos başvuru formu. Şaziye H. İyide bizim bunla ne alakamız var? Ben Şaziye Hanım, anlatamıyorum sanırım. Ben bu konuda bankanızla çalışmak istiyorum. Dilerseniz başka bir yetkiliye yollayın beni. Şaziye H. Aaaaa ben bu bankaya yıllarımı verdim. Yetkiliyim işte. Tamam o zaman ben size bir hesap açayım. Kaç para yatıracaksınız? Ben Şaziye Hanım. Kendimi alacakaranlık kuşağında başrol oyuncusu hissediyorum
Benim sizde hesabım var zaten. Bir tek sanal pos hesabı almak istiyorum. Müşterilerim web sitemizden alışveriş yapacaklar. Şaziye H. Ne alacaklar? Kozmetik ürünleri varmı? Avon falan? Taksit yaparsınız bana artık değil mi? Ben Ya sabır
Eşşehedü
Şaziye H. Kredi verelim size o zaman. Ben Hayır kredi istemiyorum. Sadece sanal pos istiyorum. Yani şansımı deneyerek kutumu açmak falan istemiyorum. Sadece sanal pos hakkında görüşmek istiyorum. Şaziye H. Ne kutusu? Evraklarınızı kutudamı getirdiniz? Ben Yok ne evrağı? Ne kutusu? Kutuyu ben dedim. Tamam özür dilerim. Sanal pos diyorduk
Şaziye H. Tamam tamam ben bir arkadaşa danışayım. Firmanız neredeydi? Ben Firmam Bostancı da. Evet bencede danışın bitirelim bir an evvel başvuruyu. Şaziye Hanım Genel Müdürlük ten bir beyi arar. Ancak pek anlatamaz, telefonu bana verir. Güvenlik görevlisi ve Şaziye Hanım la olan diyaloğumdan çok ta farklı olmayan bir sohbetten sonra. Telefonun diğer ucundaki yetkili konuyu özetledi: Yani şimdi sizin bizde hesabınız var, firmanız Bostancıda ve adı web sitesi. Ve siz firmanızdan satış yapmak istiyorsunuz. Ama Cenk Bey yanlış gelmişsiniz. Satış yapabilirsiniz zaten. Siz en iyisi maliye ile görüşün. Bu arada bilgisayar fiyatları ne alemde? Akşamları mesaiden sonra biraz internete girmek istiyorumda, anlarsınız ya! Ben Çok teşekür ederiiiimmm
. İyi günleeeer. Bankadan kaçar gibi uzaklaşırken Şaziye Hanım sesleniyor. Kozmetikte kaç taksit yapacaksınız banaaa? Saygılar
"