Hocam hadi beni boşverin de 3.5-4k ya bu sektörde çalışılır mı akıl var mantık var hadi yeni mezun veya junior seviyedeki kişiler eyvallah da Asgari ücret zaten olmuş 3 bin biraz mantıklı düşünün.
senin iş yerin var. eleman arıyosun. biri geldi ben freelance şu kadar bu kadar uğraştım ettim vs. ama senin iş yerine senin gibi başvuran 15-20 kişi daha var. diğerlerinin iş tecrübesi var geldikleri yerler yurtlar belli referansları mevcut şirket ortamına adapteler her şey iyi güzel. sen ise tamamen piyangosun. belki ters tepeceksin, belki hiç verim gösteremeyecek uyum sağlayamayacaksın. adam seni neden 6-7k ile başlatsın. asgariden biraz daha fazlasına başlatır o da mesleğinin öneminden. kendini ispatlarsın sorunsuz iş yaptığın anlaşılır ardından kazancın da yükselir. siz 2 günde her şey istediğiniz gibi olsun istiyorsunuz belki ancak maalesef reel sektör öyle işlemiyor. önce biraz acıtıyolar, sonra şirket için gerçekten önemliyseniz değerinizi karşılamaya başlıyorlar.
yani bu benim kurduğum mantık. adam 6-7k ile birini başlatacak olsa arkada geçmişi bariz olanı alır işe. sizin iş bulmanız daha da zorlaşır. ( ha gerçekten çok kaliteli, başarılı, über yetenekli birisinizdir rakiplerinizden çok rahat sıyrılabiliyorsunuzdur o zaman hakkınızın muhakkak ödeneceği bi yerler bulabilirsiniz. en basitinden başlangıçta sınavlara tabi tutan yerler vardır sağlam mülakatlara. başarıyla geçerseniz güzel sonuçlar alabilirsiniz )