katılıyorum. bireysel mesai ayrı, kurumsal ortamda disiplinli çalışma, iş ortamı ayrı. pek çok etken mevcut sana tesir edebilecek. etrafında gürültü olur yoğunlaşamazsın, çevrendekilere kıl olursun yoğunlaşamazsın, ekip arkadaşlarınla anlaşamaz istenen verimi sağlayamazsın vs vs. freelance'a alışmış biri için sabah erken uyanıp işe gitmek iş ortamında saatler geçirip geri dönmek ve bunu sürekli tekrar etmek bayıcı bi olay(gerçi şu an home ofis mi yoksa işyerine gidiliyor mu net bilmiyorum genel konuşuyorum). haliyle iş ilanı verenler sadece bilgi, beceriye değil insan ilişkilerine, iletişim becerisine ve uyumluluğa da bakıyor. ekibe dahil olabilir mi, sorunsuz iş yapabilir mi tüm bunlar muallak sizin için çünkü arkanızda bi veri yok. tekmişsiniz. bu handikap olarak karşınıza çıkar. 3,5-4k dan başlangıç ne kadar bilginiz olursa olsun, standart bi başlangıç ücreti olacaktır. 1-2 yıl deneyim kazanır, sorunsuz bi biçimde kendinizi ispatlarsınız ardından 8k+ dan bahsedilebilir becerilerinize göre. ama önce bi acı çekmek gerekecek maalesef.
Hocam hadi beni boşverin de 3.5-4k ya bu sektörde çalışılır mı akıl var mantık var hadi yeni mezun veya junior seviyedeki kişiler eyvallah da Asgari ücret zaten olmuş 3 bin biraz mantıklı düşünün.