En üst firmalarda (bankalar, pazaryeri eticaret siteleri, finans kuruluşları vb.) çalışabiliyorsanız, bu bahsettiğiniz maaşları alırsınız, fazlasını bile alırsınız.

5 yıllık tecrübenizi sağlam referanslarla ortaya koyabiliyorsanız, iyi bir teknik üniversite eğitimi ve sertifikalarınız, iyi bir Github vb. platform profiliniz var ise üstüne de teknik ve kişilik testi mülakatlarını da geçebilirseniz buralara girebilirsiniz. Çevreniz de olmadığından diğer türlü zor. Yurtdışı için de bu söylediklerim geçerli, belki sadece üniversite mezuniyetinizi takmazlar.

Şahıs firmalarında veya kobi denebilecek işletmelerde çalışırsanız asgari ücretten başlıyor maaşlar maalesef.

Daha önceki konularınızı da hatırlıyorum kısmen, kripto borsam olurdu vs.
Bence biraz fazla kendinize güveniyorsunuz. Özgüven iyidir ama fazlası zararlıdır.
Uçuk maaşlar yerine asgari ücret de olmayan ama orta halli de olsa bir yerden başlamanızı tavsiye ederim, dediğiniz kadar yetenekliyseniz zaten yolunuz açıktır.

Başarılı işlerin %99.99'u iyi bir girişim ve yatırım ekosistemi, iyi bir eğitim altyapısı (alaylı ya da okul eğitimi olarak), iyi bir fikir, iyi bir ekip, iyi bir çevre ve iyi bir sermaye ile ortaya çıkmıştır. Hangisi eksik olsa ihtimaller azalıyor maalesef. Örneğin; biz hep banka sahiplerini, ceoları görüyoruz ama bankacılık sistemini a'dan z'ye bilip veznedar olmaktan öteye geçemeyen çok insan var, çünkü tepe noktalarda kadrolar kısıtlı.

Başarılar diliyorum.