şahıs şirketimin üzerine binek araç almayı düşünüyorum araç 0 model yaklaşık 150bin tl bunun ne kadarını gider olarak gösterebiliyoruz? teşekkürler
%20 si kadarı gider okarak gösterebilirsin
hocam %20 dediğiniz 5 yıl olacak şeklinde her yıl %20 mi gider olarak gösteriliyor
Bildigim kadarıyla tek seferlik
Özür dilerim fakat hiç bilgim olmadan soruyorum
Şahıs şirketi ile araba alınca şirkete ne katlı sağlıyor sizin kazançınız ne oluyor
gider olarak gösterip daha az vergi vermiş oluyoruz
şirket kapanırsa araba ne oluyor hocam?
bizde almayı düşünüyoruzda
hocam bu işin uzmanı değilim ama şirket borca girmeden kapanırsa birşey olmaz şirket kiminse araçta onun oluyor sonuçta
Kendi adınıza araç için fatura kesiyorsunuz, binek araçlar için araç değerinin yüzde 1'i, ticari araçlar için yüzde 18 kdv çıkartılıyor ve o kdv'yi ödüyorsunuz. Aynı şey şirkete alınmış demirbaş niteliğindeki her mal için geçerlidir.
0 araba aldığınızda aracınızın kdvsinin hepsini direk düşebilirken 150 bin lirayı direk gider gösteremezsiniz her yıl yüzde 20 sini gider olarak gösterirsiniz. Yani her yıl 30 bin lira gideriniz olur. Bunun dışında ben şirketi kapatırsam arabaya ne oluyor demişsiniz. Araba zaten şahısa ait ise bir problem yok normal kullanmaya devam edersiniz ancak limited şirketi aş ise şirketten kendinize satmalısınız Sizin olabilmesi için. Bunun dışında sıfır aracın kdv oranı yüzde 18 dir. Aracı aldıktan sonra akaryakıt giderinin yüzde 70 ini gider olarak gösterebilirken bakım masrafları gibi masraflarının tamamını gösterebilirsiniz. Umarım sorularınıza cevap bulabilmişimdir. Teşekkür ediyorum