civilengineer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bazı maddelere katılıyorum ancak bazı maddeler de çok iddialı olmuş hocam
  • her türlü df işe yarar demişsiniz, aralarında illegal siteler dahi bulunan 4k-5k external dışlinke sahip, yorum sayısından açılmayan sitelerden alın 100 tane dofollow yorum link, göreyim o halde var öyle paketler, uçup kaçan. her df kesinlikle faydalı demek değildir. Doğru bir nf link, yanlış df den çok daha yararlı olabilir.
  • footer link işe yaramaz demişsiniz, doğru uygulanırsa gayet de yarar. siz olaya sadece backlink sayısı olarak bakarsanız, aynı siteden gelen pek çok linkin anlamı yok diyebilirsiniz, ancak bu bir referanstır, bu işe yaramazsa, inanın hiç bir yazılım sistemi, tema, sattıgı her ürünün her sayfasına yerleşecek footer link ekleme, sadece anasayfaya eklerdi. kaldı ki bu yine sizin teziniz ile çakışıyor. Birisi gelir A sayfasından tıklar footer linke, diğeri gelir B, öteki C sayfasından. Yani her sayfa hit gönderme, ya da analiz botu gönderme potansiyeline sahiptir. Onun ötesinde dediğim gibi referanstır bu, bir sitenin her saayfasından dofollow link göndermek, bir tavsiyedir. Alakalı ve güçlü bir yerden alınır ise, pej hala çok etkilidir. Sadece Google manuple karşısında kendisini çok iyi geliştirdiği için, yanlış kullanımının bedeli ağırdır, alana da , verene de.
diğer bilgiler genel anlamda haklılık payı var, teşekkürler. bu arada sites.google.com sitesi ile, üst sayfalara çıkmak çok zor, ben o emeği kendi siteme harcarım
dofollow yorum backlink her zaman işe yarari isterse 1k yorum olsun, siteniz google botları tarafından incelenir, hit gelmez vs o ayrı konu ama ben her dofollow linkin yararlı olduğu kanaatindeyim.
footer linkte yazılım sahibinin linki olması konusu ayrı, footer link tema yapımcısının olduğunu belirtmek için vardır. bazı yapımcılar linki kaldırmak içinde ek ücret istediğinden genelde footera link eklenir, yoksa tema yapımcısının internet sitesine neden backlink ihtiyaç duyulsun?